MHP'li Bülbül'den Ayasofya için önemli açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Ayasofya Camii'nin siyasete değil ibadete açıldığına dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Ayasofya Camii'nin siyasete değil ibadete açıldığına dikkat çekti. Ayasofya Camii'nin açılışı üzerinden yapılanlara karyı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
"Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesiyle ilk cuma namazı kılındı. 
Ayasofya'nın ibadete açılması bazı odakları rahatsız etmiştir. Yunanistan tarafından yapılan açıklamalar kabul edilebilir değildir. Yunanistan'daki gösterilerde şanlı bayrağımızın yakılması tam bir alçaklıktır. Tarihten ders almayan Yunanistan, boyundan büyük işlere kalkışmaktadır. 
Bazı çevrelerin Ayasofya üzerinden kin kusmaları planlı bir projenin parçasıdır. İçeride Yunan borusunu öttürmeye çalışanlar da mevcuttur. Ayasofya'nın ibadete açılmasından sonra ortaya çıkan tartışmalar bizim tökezlememizi bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Ayasofya'daki konuşmaları başka emeller doğrultusunda kullanmak devletimize ve milletimize zarar verecektir.
 Ayasofya ibadete açılmıştır, siyasete değil.

FİTNECİLERİ KINADI
Atatürk'ü bu tartışmaların merkezine oturtmak doğru değildir. Fatih Sultan Mehmet bizim için ne kadar aziz ise Gazi Mustafa Atatürk de o kadar azizdir. Ayasofya tartışmaları etrafında fitne çıkaran ve insanlarımızı fitneye teşvik edenleri kınıyorum."
Bülbül, Mersin'deki kazada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Bülbül, fındık taban fiyatının Karadeniz ve Marmara bölgelerinde büyük bir memnuniyete neden olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Kaynak: TBMM

Bakmadan Geçme