Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan yeni hava durumu raporuna göre, ülkenin birçok noktası için sağanak ve sel baskınları uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan yeni hava durumu raporuna göre, ülkenin birçok noktası için sağanak ve sel baskınları uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Konya, Niğde, Çankırı, Yozgat, Gümüşhane ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve doğu ilçeleri, Kırıkkale’nin kuzeyi, Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinin yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında Marmara'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışların, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması istendi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme