• Haberler
  • Gündem
  • Meteoroloji'den birçok bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den birçok bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bugün Batı ve Doğu Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bugün Batı ve Doğu Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji, rüzgarın; Marmara'nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini bildirdi.

Öte yandan Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz aşınımı görüleceği tahmin ediliyor. MGM, kuvvetli rüzgarın ve kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. (İLKHA)

Bakmadan Geçme