• Haberler
  • Genel
  • Mersin'de yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

Mersin'de yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında Kılavuz, Mersin'de yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Kılavuz, Mersin'de yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.
Olcay Kılavuz, Akdeniz’in incisi ve Türkiye'nin gözbebeği olan Mersin'in turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve turizm konusunda daha fazla yatırım alması gerektiğini ifade etti.

 

Mersin’de güneş ve rüzgar enerjisinin yaygınlaştırılmasının gerekliliğini, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’a doğalgaz arzının sağlanması gerektiğini dile getiren MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, tarımda da elektrik ve mazottan vergi alınmaması, tarım kredilerinin yapılandırılarak faizlerin silinmesi; yörük kültürünün yaşatılması adına BağKur primleri, yem ve küpe desteğinin sağlanması konusunda destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, şöyle dedi:
"Deniz, kültür, doğa ve yayla turizmi gibi çok yönlü turistik faaliyetlerin yapıldığı Mersin'imizin turizm noktasında istenilen seviyelere taşınması, turizm ile anılması ve turizm şehri olarak adlandırılması için turizm ile alakalı bütünlükçü ve sürdürülebilir bir eylem planı hazırlanmalı. Şehrimizin cazibe merkezi haline getirilmesi adına tanıtıcı faaliyetler yapılmalı."
Mersin'in turizm konusunda daha fazla yatırım alması gerektiğini vurgulayan Kılavuz, Mersin gibi güneşli gün sayısının fazla olduğu bir şehirde güneş enerjisinin yaygınlaştırılması ve yerel rüzgar sanayisinin desteklenmesinin kente ve doğaya önemli katkılar sunacağını söyledi.
TARIMDA VERGİ MUAFİYETİ İSTEĞİ
Kılavuz, bölge tarımına destek çağrısında da bulunarak şöyle konuştu:
"Tarımda elektrik ve mazot kullanımından vergi alınmaması ve üreticilerimizin kullandığı elektriğin uygun fiyatlara verilmesinin sağlanması Türk tarımına ve üreticilerimize büyük katkılar sunacaktır.."


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme