Marküteri Parke Nedir?
Mekana Farklı Bir Dokunuş
Marküteri parke; meşe, maun, dişbudak, ceviz, akçaağaç gibi ağaçların, doğal desenleri ve renkleri korunarak üretilir. Marküteri parkenin en önemli özelliği ağaçların her kesiminde kendine has renk ve doğal desenlerinin kendisini tekrar etmemesidir. Farklı kesim şekilleri kullanılarak modern dekoratif bir görünüm elde edilir.
Mekana Farklı Bir Dokunuş
Marküteri parke, lüks ve yenilikçi görünümü sayesinde büyük otel zincirleri, özel tasarım mekanlar, iç mimarlar tarafından özenle dizayn edilen evler, kamu ve özel alanlarda lüks görünüm için vazgeçilmez bir tercihtir. Desen ve renklerinden gelen doğallık sayesinde uygulandığı ortama derinlik katmaktadır. Açık ve koyu tonları da bulunan markuteri parke, mekan dizaynı sert ya da yumuşak geçişler barındırsa da doğal görünümü sayesinde o mükemmel bir tamamlayıcıdır. Ayrıca doğal desen ve renkleri sayesinde koyu ya da açık tonlarda farklı ve ihtişamlı bir görünüm sergiler.
Profesyonel Bir Dokunuş
markuteri parke, mekana derinlik, doğallık ve modernlik katmaktadır. Sanatsal bir dokunuş ihtiva eden marküteri parkenin uygulanışı da elbette önemlidir. Doğallığı, kendine özgü ve farklı renk ve desenlerinin oluşu, uygulama esnasında profesyonel uygulayıcılar tarafından yapılmasıyla mükemmel bir şekilde tamamlanır. Tam bu noktada “eskafloor” sanatsal bir dokunuşla ve özenli bir işçilikle uygulama mekanını mükemmelleştirmektedir. Sanatsal bir çalışma ve profesyonel bir ekip ile “eskafloor” modernite ve doğallığı bir araya getirmektedir.
Uygulama Nasıl Yapılır?
Tok yoğunlukta olan şap, ortalama 4-5 cm kalınlığında uygulanır. Uygulama sonrasında toz ya da iz olmaması önemlidir. Dökülen şapın kurma süresi iki ayı bulabilmektedir. Bu süreçte şap kontrol edilmeli, kuruma esnasında oluşan bozulmalar giderilmeli, yüzeyin pürüzsüz olmasına özen gösterilmelidir. markuteri parke uygulamadı farklı yüzeylerde farklı ön çalışma gerektirebilir. Örneğin mermer ve taş zeminlere uygulama öncesinde asitle zeminin temizlenmesi önemlidir. Daha sonra ise ön astan sürülerek kurumaya başlaması beklenmelidir.
Eski parke üzerine uygulama yapılacak ise zımparalama işlemi sonrasında uygulama yapılabilir. Zemin ısıtma sistemi mevcutsa uygulama tamamlanana kadar sıcaklığın 30 dereceyi geçmemesi gerekmektedir. Zeminde yerden ısıtma bulunması durumunda; şap tamamen kuruduktan sonra, ısıtma serpantinlerindeki su ısısı 2-3 gün 30-35° seviyesinde tutulmalıdır. Döşeme işlemi bittikten sonra 3-5°C`lik kademelerle gereken ısıya ulaşılmalıdır. Zemindeki parkenin belli bir ısı gerginliğinin olduğu göz önüne alınmalı ve ısı seviyesi 30-35°C sınırını geçmeyecek şekilde tutulmalıdır.