Malatyalıların Öz Değeri Esenlik

Göreve geldiği günden itibaren Malatyalılara daha iyi ve kaliteli hizmeti getirme anlayışı içerisinde olan Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü Malatyalıların Öz değeri olan

Göreve geldiği günden itibaren Malatyalılara daha iyi ve kaliteli hizmeti getirme anlayışı içerisinde olan Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü Malatyalıların Öz değeri olan Esenlik Marketi yarınlara emin adımlarla taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın güvendiği isimlerden olan Ünlü bugüne kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarla bunu kanıtlamış durumda. 
Ünlü "Malatya'da fiyatları biz belirliyoruz, Malatya'da Esenlik olmazsa fiyatlar bu kadar uygun olmaz. Diğerleri bizi takip ediyor. Esenlik marketler sayesinde Malatyalı kaliteli ve uygun ürüne sahip oluyor. Selahattin Başkanımızın en büyük projesi olan sosyal entegrasyon projesi bizlere örnek oldu" dedi.
Esenlik Genel Müdürü Ata Ünlü ile Pandemi, Sosyal Yardımlar, Büyüme hedefleri, Kırsal Kalkınma ve Başkan Gürkan'la ilgili konular hakkında röportaj yaptık. Bu röportajı siz değerli okurlarımız için haberleştirdik. 
-Kendinizi tanıtır mısınız?
 İyi bir Malatyalıyım. Ömrüm Malatyaya hizmet etmekle geçti. 25 yıl devlette tarım teşkilatlarında görevimi tamamladıktan sonra, sayın başkanımız Selahattin Gürkan'ın takdir ve teveccühleri sonucu Esenlik marketleri bize teslim etti. Bize güvendi. Başkanımıza bize olan güveninden dolayı kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Asıl mesleğim ziraat yüksek mühendisi. Emeklilikten sonra Esenlik Genel müdürlüğü görevi bize kısmet oldu. Göreve geldiğimden beri Malatyalıların öz markası olan Esenlik marketlerinin Malatyada hizmet etmesi için elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve sahipleniyoruz.
-Pandemi sürecinde yapmış olduğunuz çalışmalar nelerdir ?
 Pandemi döneminde sayın başkanımızın talimatları çerçevesinde hızlı bi şekilde çalışmalara başladık. Zaten pandemi ve deprem dönemi aynı zamana rastladı, ağır bir süreç yaşadık. Bu süreçte sıkıntıları gidermek için, sahada olmakta dahil üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Deprem günü bütün marketlerimiz sabaha kadar açıktı. Panik halinde sokağa düşen vatandaşlarımızı ağırladık, ikramlarda bulunduk. Depremde hasar gören yerlere yardım malzemelerini ivedilikle gönderdik. Yardıma ihtiyacı olan en ücra yerlerde ki insanlarımıza  bile bizim tarafımızdan yardım ulaştırıldı.  Bütün bu çalışmalarımızı sayın Başkanımız Selahattin Gürkan'la birlikte yürüttük. Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağı başladığından andan itibaren, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmek adına e-satış sistemi ile hızlı bir şekilde faaliyete başladık. Aynı gün Whatsapp hattından bir hat oluşturup sipariş almaya başladık. Hemen arkasından daha önce çalışmasını yapmış olduğumuz sanal market mağazamızı faaliyete geçirdik. Malatyalıların ne kadar siparişi varsa kapıya teslim ettik. Burdan da bize çok olumlu dönüşler yapıldı. Sanal marketimizde siparişlerimiz hala devam ediyor ve büyük bir ilgi görüyor. Pandemi bu sürecin başlangıcı oldu ancak bu süreç gelişen teknolojiyle beraber ihtiyaç haline geldi, bunu her geçen gün geliştirmeye devam ediyoruz. Sanal markette ortalama günlük 150-200 arası sipariş alıyoruz ve hepsini aynı gün teslim ediyoruz. Pandemi döneminde insanların mağdur olmaması için elimizden gelen bütün imkanları kullandık. 
-Bu süreçte yapmış olduğunuz sosyal yardımlar hakkında neler söylemek istersiniz?
 Sayın başkanımızın taktir ve talimatları ile ihtiyacı olan köylere gıda yardımlarında bulunduk. Esenlik şirketi olarak bu dönemde üzerimize ne düşüyorsa yaptık ve Malatyalıların yanında olup, yardımları ihtiyaç sahiplerine kavuşturduk. 
-Esenlik marketin kaç şubesi bulunmakta ve siz göreve geldikten sonra kaç şube açıldı?
 Aktif olarak 39 şubemiz bulunmaktadır. Yeni şubemizi en son geçen hafta Çilesiz de açtık. Açılışımıza Malatyalı hemşehrilerimiz büyük ilgi ve alaka gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum.
 Biz göreve geldikten sonra toplam 5 şube açtık. Şu anda 39 şube ile hizmet vermeye devam ediyoruz.
-Esenlik marketler olarak büyüme hedefleriniz nelerdir?
 Ben kontrollü büyümeden yanayım. Market açmak için açmıyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz. İhtiyaç olan noktalara iyi çalışacağına inandığımız marketlerimizi  açıyoruz. Vilayetin arkasında bulunan eski Battalgazi Belediyesinin yeri depremden dolayı ağır hasar görüp yıkıldı. Esenlik olarak oranın inşaatını biz üstlendik, biz yapıyoruz. Burayı bitirdikten sonra zemin katına 500 m² büyüklüğünde yeni bir market açmayı planlıyoruz. İnşallah yakın zamanda inşaatımız biter ve marketimiz faaliyete geçer.
-Sanal marketleriniz nasıl çalışıyor?
 Sanal marketlerimize her geçen gün ilgi ve alaka artıyor. İlerisinin daha iyi olcağını düşünüyoruz. Bununla ilgilenen özel bir ekibimiz var. Günlük 150-200 arası sipariş alıyoruz. Saat 16:00 'ya kadar alınan bütün siparişleri aynı gün içerisinde müşterilerimize teslim ediyoruz. Sanal marketimiz'de bir şubemizin yapmış olduğu günlük cirodan daha fazla ciro yapıyoruz. Biz bu sistemden memnunuz ve daha da büyütmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
-Şubelerinizde toplam kaç kişi çalışıyor?
 Çalışanlarımızın hepsi Malatyalı , istihdam noktasında Malatyaya ciddi manada fayda sağlıyoruz.
Şu anda 630 civarında çalışan personelimiz bulunmakta. Marketlerin büyüklüğüne göre 8-15 arası personelimiz mecvut. 
-Şube açarken nelere dikkat ediyorsunuz?
 Yeni şube açarken en büyük kriterimiz o bölgede ihtiyaç olmasıdır. İhtiyaç yoksa market açmak için açmıyoruz. Açtığımız marketlerin zarar etmemesi gerekiyor. Zarar edeceğine inanıyorsak açmamızın'da bir anlamı yok. İhtiyaç varsa kârda çok önemli değil, zarar etmediğimiz müddetçe biz açarız.  Market açarken m², yoğunluk, zarar ve kâr durumu kriterimizdir. Bunları arkadaşlarımızla değerlendirip, olumlu gördüğümüz noktalara yeni marketlerimizi açarız. İlçelerimize de şube açmak için çalışmalarımız devam ediyor.
-Selahattin Başkanla çalışmalarınız nasıl, bu konuda neler söylemek istersiniz?
 Selahattin Başkan Malatya ile ismi özdeşleşmiş herkesin tanıdığı  ve Malatyada herkese yardımı dokunan bir insandır. Sayın başkanımızın en büyük özelliği sosyal entegrasyon projesidir. Bütün Malatyayı kucaklayan bir yapısı var. Kimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan bütün Malatyalılara sahip çıkıyor. Siyasi ayrım gözetmeksizin bütün Malatyayı kucaklayan ve herkese kucak açan bir yapısı var. Selahattin Başkanın en büyük özelliklerinden biri de, milletin malına sahip çıkıyor olmasıdır. Milletin malını kendi malından daha değerli buluyor ve sahipleniyor. Selahattin Başkan milleti için gece gündüz demeden çalışıyor. Bize en büyük talimatı emanete ve milletin malına sahip çıkmamız oldu. Bizde bu noktada çok büyük hassasiyet gösterip , Malatyalılara layık olmaya çalışıyoruz. Selahattin Başkanımızla geçmiş yıllarda da beraber çalıştık. Bizi böyle bir göreve layık ve uygun gördüğü için de ben kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Benim kendisinden bana görev verilmesi noktasında bir talebim olmadı. Sayın başkanımızın takdirleri ile ben burdayım. Başkanımız bizi buraya layık gördüğü sürece biz görevimizin başındayız. 
-Kırsal kalkınmaya destek verdiğinizi biliyoruz, bu konuda neler söylemek istersiniz?
 Kırsal kalkınmaya destek veriyoruz. Benim asıl mesleğim ziraat yüksek mühendisliği olduğu için köylünün halinden çok iyi anlarım. Dolayısıyla köylünün üretmiş olduğu ürünler kolay elde edilemiyor. Pazarlama ve satış olmayınca emeklerin hepsi boşa gidiyor. Bizde burda bunu bildiğimiz için, kırsal kalkınmaya destek vermeye devam ediyoruz. Zaten marketlerimizde tarım ürünlerimiz mevcut. İlçelerimizde yetişen ürünleri çiftçilerimizden satın alıp, marketlerimizde taze ve uygun fiyata vatandaşlarımıza sunuyoruz.
-Esenlik nerden nereye geldi ve Malatyalı hemşehrilerinize neler söylemek istersiniz?
 Siz zaten takip ediyorsunuz. Sıkıntılı bir süreçten çok iyi bir noktaya geldik. Eski ihtişamlı ve prestijli günlerine geri dönmüş durumdayız. Müşteri yoğunluğumuz ve yapmış olduğumuz satışlar bize bunu gösteriyor. Müşterilerimiz marketlerimizde  çok mutlu ve memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.
Ürün tedariğinde hiç bir eksiğimiz ve kusurumuz bulunmuyor. Marketlerimizde vatandaşlarımız istedikleri her şeyi rahatlıkla bulabiliyorlar. Malatyada fiyatlarımızdan dolayı denge olarak çok iyi bir konuma geldik. Malatyada fiyatları Esenlik belirliyor. Attığımız fiyat tweetlerinden hemen sonra diğer marketler fiyat açıklıyor. Bu da bizi takip ettiklerinin göstergesidir. Fiyatları bizden önce kimse açıklamıyor.Malatyada Esenlik marketi çıkardığımız anda hiç bir fiyat bu seviyede kalmaz. Malatyalı hiç bir ürünü bu fiyatlardan alamaz. Bundan dolayı ben Malatyalı hemşerilerime diyorum ki; bize sahip çıkın, bizim yaşamamız lazım, devam etmemiz lazım ve daha güçlü olmamız lazım. Malatyalılar bize bu desteği veriyor. Biz de vatandaşlarımızdan aldığımız güçle ve sayın başkanımızın bize olan maddi, manevi destekleriyle daha iyi noktalara ekibimizle birlikte geleceğimizi düşünüyorum. Esenlik marketleri kişilerin değil Malatyalıların öz marketi. Kişiler gelip geçicidir, kurumlar kalıcıdır. Biz de görev yaptığımız sürece iyi bir hizmet vermek istiyoruz. Esenlik Malatyalıların öz kaynağıdır ve bütün Malatyalı hemşerilerimizden bu değere sahip çıkmalarını istiyoruz. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Battalgazi Gazetesine de yayın hayatında başarılar diliyorum.

Röportaj: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme