Malatya'da vatandaşlar tedirgin: Maske sıkıntısı

Malatya'da vatandaşlar tedirgin: Maske sıkıntısı

Coronavirüs tehditi sebebiyle uzmanların toplu  ulaşım ve toplu alışveriş merkezlerinde mecburi hale getirilen Maske ,haber merkezimize gelen bilgiler ile Malatya’da sıkıntı olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları çerçevesinde ,maskeler artık ücretli satılmayacak beyanatları sonrası, Malatya’da talebe cevap verilmeyişi vatandaşları zor duruma sokmaya başladı. Bir çok muhtar vatandaş , medikal işletmecilerinin vatandaşların maske bulma sıkıntıların had safhada olduklarını dile getirdiler.

Bazı mahalle muhtarları ve vatandaşların bize verdikleri bilgiler ışığında, özellikle merkezde yaşanan maske sıkıntısının toplu ulaşım, marketlerde mecburi hale gelmesinden sonra sıkıntı yaşadıkları gelen haberler arasında.

Marketler müşterilerine maske dağıtsın

Toplu alışveriş merkezlerinde vatandaşların özellikle marketlerden alışverişlerinde maskesiz içeriye koyulmadıklarını belirterek, madem böyle bir uygulama var, madem maske bulmada sıkıntısı yaşıyoruz, o zaman özellikle marketler müşterilerine maske dağıtımı gerçekleştirsin dediler.

Konuyu araştırmamız çerçevesinde medical işletmecilerine sorunun olup olmadığını sorduğumuzda ise, işletmecilerin çoğu sıkıntının olduğuna dair bilgiler verdi. Konunun aciliyeti ve ehemmiyeti sebebiyle konunun muhatabı yetkilileri acilen uyararak vatandaşın talepleri doğrultusunda özellikle maske sıkıntısının bir an evvel çözüme kavuşturulmasını diliyoruz.

Bakmadan Geçme