Malatya'lı sanatçı Kaya Kuzucu Tüm Doktorlar ve Sağlık Çalışanları İçin Şarkı Yazdı

Malatya'lı sanatçı Kaya Kuzucu Tüm Doktorlar ve Sağlık Çalışanları İçin Şarkı Yazdı

Sevilen sanatçı Kaya Kuzucu tüm doktorlar ve sağlık çalışanlarına armağan ettiği söz ve bestesi kendine ait olan yeni eser yayınladı. Kaya Kuzucu evinden canlı performans olarak çektiği şarkısını resmi Youtube adresi olan @KayaKuzucuKam sayfasından yayınladı.

Kaya Kuzucu şarkının sonunda

“Evde kalalım, Tabiplerimizin sözünü dinleyelim, hayatta kalalım” mesajı verdi. Kaya Kuzucu’nun tüm doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız için yazıp bestelediği yeni eserinin sözleri şu şekilde:

DERDE DERMAN TABİPLERİM

Geçer elbet bu acılar, Var oldukça umacılar, Başımızda baş tacılar, Derde derman tabiplerim. Hayallerde düşümüzde, Suyumuzda, aşımızda, Gece gündüz başımızda, Derde derman tabiplerim. Umut kesme Yaratandan Birlikte çıkarız dardan Siz o yandan, biz bu yandan, Derde derman tabiplerim.

EtikHaber

KAYA KUZUCU KİMDİR:

Müzisyen, müzikolog, öğretim üyesi, ses sanatçısı. 1 Ocak 1961’de Malatya’nın Hekimhan ilçesinde doğdu. Baba tarafı Malatyalı, anne tarafı Sivaslı olan Kaya Kuzucu ilk ve ortaokulu Hekimhan’da tamamladı. Liseyi Kayseri’nin Develi ilçesinde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam ve İslam Felsefesi Bölümünden mezun oldu.

Lise yıllarında bağlama çalmaya başlayan Kaya Kuzucu, 1979 yılında müzik çalışmalarını profesyonel olarak sürdürdü. Bu amaçla 1979 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Türk Halk Müziği Korusuna 1984 yılına kadar devam etti.

Yüksek lisansını Türk Tasavvuf Müziği alanında yaparak “Türk Aşık ve Ozanlık Geleneği ile Türk Tasavvuf Müziğindeki Ortak Makamlar ve Kullandıkları Alanlar” adlı teziyle tamamladı. Kuzucu, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Aşıklık ve Ozanlık Geleneğinde Dini ve Ahlaki Motifler” adlı çalışmasıyla doktora tezini tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları döneminde 10 yıl Hekimhan, Yıldızeli ve Ankara’da öğretmenlik yaptı. Daha sonra 1 yıl da Kıbrıs’ta bir üniversitede öğretim elemanı olarak Halk Bilim dersleri verdi.

 

1993 yılının sonlarında “Motif Müzik Sanat ve Kültür Evi” adlı şirketini kuran Kuzucu, 1995 yılında öğretmenliği bıraktı. Şirket bünyesinde günümüze dek solo ve grup olmak üzere topla 7 albüm çıkardı. Son albümü Türk Dünyası savaş müziklerinin yer aldığı “Son Akın” Temmuz 2015 tarihinde müzik marketlerdeki yerini aldı.

Sanatçı halen akademik ve müzik çalışmalarını birlikte sürdürmektedir.

Akademik Çalışmaları:

İslam'da Musiki (Günışığı), Aşıkların ve Ozanların Tasavvufî yönleri, Sanatçı ve Toplum Liseler için Din Kültürü kitabı, İslam'da Milliyetçilik Aşıklık ve Ozanlık Geleneğindeki Makamlarda Türk Tasavvuf Musikisindeki Makamların Ortak Olanları ve Kullanıldıkları Alanlar, Aşıklık ve Ozanlık Geleneğinde Dini ve Ahlaki Motifler (2004) Doktora Tezi, Türkülerin Öte Yanı, Müziğin Felsefesi.

Albümleri:

Bir Gün Geri Döneceğiz, Adak, Yolbaşçı, Kızıl Elma 1, Kızıl Elma 2, Tasavvuftan Halk Müziğine Ruhların Göçü, Son Akın.

KAYNAKÇA: Kaya Kuzucu (kayakuzucu.net, erişim: 13 Ocak 2016).

Bakmadan Geçme