Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın Muhtarlarla Söyleşi Programı Düzenledi
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisinin organizasyonunda Malatya Merkez ilçelerde görevli kadın muhtarlar ile bir söyleşi programı düzenlendi.
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisinin organizasyonunda Malatya Merkez ilçelerde görevli kadın muhtarlar ile bir söyleşi programı düzenlendi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve söyleşi programını gerçekleştirmek üzere Ataköy Mahalle Muhtarı Elif Gemici, Üniversite Mahalle Muhtarı Elif Polat, Paşaköşkü Mahalle Muhtarı Asiya Şahin, Niyazi Mahalle Muhtarı Nilgün Tekatlı katıldı.
Moderatörlüğünü Malatya Kent Konseyi gruplar koordinatörü Hatice Albayrak’ın yaptığı söyleşi programında muhtarlara, kadın muhtarların toplum için önemi, katılımcı yönetim, mahalle bazlı ve saha bazlı çalışmalar üzerine çeşitli sorular soruldu.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, yerel demokrasinin sağlanması adına muhtarlık teşkilatının çok önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Malatya’da özellikle merkez ilçelerde görevli dört kadın muhtarımız ile kadın meclisi üyelerini bir araya getirdiklerini söyleyen Bulut, “Kadın muhtarlarımızın mahalle bazlı çalışmalarını, sahada karşılaşmış oldukları sorunları, mahallelere kadın eli değmenin güzelliğini görmek, muhtar adayı olmak isteyen kadınlarımıza da iyi örnekleri sunmak için bu programı düzenledik” dedi.
Ataköy Mahalle Muhtarı Elif Gemici, muhtarlık işinin gönül işi olduğunu söyleyerek, “ İnsanları sevdiğiniz, yaptığınız işi sevdiğiniz sürece başarılı olursunuz” dedi. Yönetişim ilkesi çerçevesinde mahalle sakinleri ile birlikte mahalleyi kalkındıracak çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini ifade eden Gemici, “ Mahallemde en büyük desteği kadınlardan alıyorum. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Üniversite Mahalle Muhtarı Esra Polat, muhtarlık serüveni sürecinde izlediği metotlar, kurumlar arası işbirliği noktasında yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. Polat, “ Biz muhtarlar demokrasi zincirinin halkalarından biriyiz. Kadın olarak bizler bu yetkiyi alarak mahallemizi daha yaşanabilir kılmak ve gelecek nesillere güzel bir eser bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Paşaköşkü Mahalle Muhtarı Asiya Şahin, muhtar olmadan önce yaşadığı mahallede yaşamış olduğu eksikliklere çok üzüldüğünü ve bunları gidermek adına bir şeyler yapması gerektiğine inandığından dolayı muhtar adayı olduğunu ve iki dönemde muhtarlık yaptığını söyledi. Mahallesini çok sevdiğini söyleyen Şahin, “Mahalle sakinlerimizi doğru yönlendirmek adına kurumlarımızı ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a biz kadın muhtarlara verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Niyazi Mahallesi Muhtarı Nilgün Tekatlı, muhtarlık kurumunun önemli bir kurum olduğunu söyleyerek, mahalle sakinleri ile birlikte mahalleyi yönetmeye gayret gösterdiklerini söyledi. Kurumlar arası işbirliği noktasında zaman zaman problemler yaşamış olsalar da karşılıklı istişareler ile bu sorunları giderdiklerini ifade etti. Kadının yükünün erkeklere nazaran fazla olduğunu söyleyen Tekatlı, “ Kadın elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Bu yüzden kadın muhtarlarımızın sayısının artmasını temenni ediyorum” dedi.