Malatya İtfaiyesinden Vatandaşlara Uyarı

Güçlüyüz ama önce tedbir.

Meteoroloji bölge müdürlüğünün verilerine göre bugünden itibaren bölgemizde düşük nem ve kuru havanın etkili olacağı, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağı beklenmektedir. Bölgemizde hasadı başlayan kayısı için il dışından gelen kayısı iscilerimiz ve bahçe sahibi hemşehrilerimiz başta olmak üzere, hasadı yapılan tarlaların bilinçsizce yakılması veya yoldan atılan bir izmarit sonucu yanması oradaki canlıların yanmasına ve toprağın kalitesinin azalmasına sebebiyet vermektedir.
Vatandaşlarımızın biten pandemi yasakları sonrasında özellikle piknik alanlarında yakılan mangal ateslerinin daha kontrollü yakılması, piknik sonrası çevreye cam kırıkları ve çöplerin gelişi güzel atılması yangına sebebiyet verebileceginden halkımıza yangın konusunda daha duyarlı olma çağrısında bulundu. Özellikle bu günlerde itfaiye dairesi başkanlığı yangın çıkış sayıları ortalaması günlük 50 civarındadır. Yaşanan bu yangınların herhangi bir can kaybına sebebiyet vermemesi için, yangınları ihbarda bukunmak bir vatandaşlık görevidir. Ne kadar erken ve doğru verilen ihbar okadar kısa sürede sönen yangın demektir.   
112 acil durum çağrı merkezi siz değerli vatandaşlarımıza en iyi kalitede hizmeti sunmaktadır. 
Malatya büyükşehir belediyesi itfaiye dairesi başkanlığı güçlü bir teşkilat yapısı ile sizden gelen itfai olay ihbarlarina en kısa sürede reaksiyon göstermektedir. Güçlüyüz ama önce tedbir.

Bakmadan Geçme