- Haberler
- Kültür-Sanat
- Malatya Film Festivali Tanıtımı
Malatya Film Festivali Tanıtımı
Malatya Film Festivali Tanıtımı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yıl ki organizasyonun 15 Kasım'da başlayıp, 19 Kasım'da sona ereceğini hatırlatarak, “Bu yıl film festivali diğer yıllara nazaran çok daha farklı ve dolu dolu geçecek. Herkesi hitap edilecek. Halka yayıldı. Sosyal sorumluluk projeleri ön plan çıktı. Sinema eğitimi ve bilgilendirilmesiyle ilgilide çok güzel programlar ve eğitim çalışmaları hazırlandı. Bu yıl yerelin dışına çıkıldı. Hem sinemalarda hem otellerde hem de belediyelerin sosyal tesislerinden tutunda huzur evinden tutun çocuk esirgeme kurumuna kadar bir çok farklı mekanlarda onlarla ilgili filmler izletilecek. 9 yıldır yapılıyor. Her yıl uluslararası anlamda kendini geliştirerek bir kademe ilerleterek bu seviyeye geldi. Malatya'nın uluslararası tanıtımına katkı sunacağını düşündüğüm bu festivalin en güzel şekilde organize olacağına inanıyoruz. Zaten amacımız Malatya'mızı en iyi şekilde tanıtmak. Malatya'mızın kültürünü, gastronomisini, tarihini, doğal güzelliklerini insan özelliklerini festival aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmış oluyoruz. En güzel ve verimli şekilde organizasyonun yapılacağından hiç bir şüphem yok. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.
Bugünkü toplantının amacından bahseden Festival Direktörü Yönetmen Haydar Işık ise, Basın mensuplarının bu şehri çok daha iyi tanıdığı için bu şehrin sorunlarını çok daha iyi bildiği için fikirlerini almak istediklerini söyledi. Işık, daha önceki festivallerde yapılmamış bir şeyi bu yıl yapacaklarını anımsatarak, “Sinemada olmazsa olamazlar ödülünü vereceğiz. Daha önce ki festivallerde buna benzer hiç ödül verilmedi. Film çekmek çok büyük maliyet. Umudun kıyısında diye bir projem vardı bundan 4 sene önce öncelikle Malatya’da çekmek için çok uğraştım ama. El Bab diye bir sinema film projemiz vardı; Yeşilyurt belediye başkanımızdan destek sözü almıştık inşallah onu ilerleyen zamanlarda Malatya’da çekeceğim. Sadece yöneticilerle iş bitmiyor. Halkında basınında üstüne düşen görevler var. Bir sinema filmi kolay bir şey değil. İnsanlar 90 dakikada izliyor ama ona 8 ay 9 ay gibi bir emek veriliyor. Önemli olan bütçe ile ilgili neler yapılabilir değil. Gerçekten küçük bütçe ile doğru yönetmektir. Önceki festivallerde bütçeler ne kadar bilmiyorum bu konuyla ilgili ne kadar harcama yapıldı bilmiyorum. Malatya’mızın gelişimine katkı sağlayan eğitimciler olsun rektörler olsun hepsine çok teşekkür ediyorum. Ama biz bütçenin azlığından ziyade az olabilir bütün Türkiye şuanda öyle. Ben bu durumdan şikâyetçi değilim elimizdeki ile en iyi ne yapabilirim onun peşindeyim" dedi.
Bu toplantının Malatya'mıza, sanat adamlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “İstanbul'da da söylediğim ifade şu, sanat sanat için midir? Sanat toplum için midir? Sanat yoksa nefsi tatmin etmek ve insanlarda benlik yada egoyu ortaya çıkartma işi midir. Dolayısıyla bizim sanat anlayışımızdaki tercihlerimizi bu çerçevede yapmak gibi bir sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüzün olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz, sanatı sanat, sanatı toplum için anlayışı içinde film festivalinin de icra edilmesi konusunda ilgili arkadaşlarımızla ve paydaşlarımızla birlikte hem fikir olarak Malatya sinema festivalinin, Malatya'mız ölçeğinde Malatya'nın insanına sanatı sevdirmek, sanatçıya saygı göstermek ve filmlerle, yapılan sinemalarla kişilik, benlik oluşumunda güzel insanların oluşumuna zemin hazırlamaktır" şeklinde konuştu.