• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da on binler şehit Heniyye'nin çağrısıyla meydana indi

Malatya'da on binler şehit Heniyye'nin çağrısıyla meydana indi

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, şehit edilmeden önce siyonist işgal rejiminin soykırımına maruz kalan Gazze halkı ve işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek verilmesi çağrısına yönelik Malatyalılar

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, şehit edilmeden önce siyonist işgal rejiminin soykırımına maruz kalan Gazze halkı ve işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlere destek verilmesi çağrısına yönelik Malatyalılar, düzenlenen yürüyüş ve mitingde 7'den 70'e yoğun katılım sağladı.

Malatya'daki STK'lar tarafından kurulan Kudüs Kardeşlik Platformu'nun öncülüğünde aralarında siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler ve kanaat önderlerinin de bulunduğu on binlerce kişi, Doğa Cadde başında bir araya gelerek, AVM'ye kadar yürüdü. Kalabalık yürüyüş boyunca attıkları sloganlarla işgalci siyonistlere lanet, Gazzeli mücahitlere ise desteklerini dile getirdiler.

Yürüyüşün ardından İmam Hatip öğrencisi Nurullah Değirmenci'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kudüs Kardeşlik Platformu adına Hüseyin Söylemez'in selamla konuşmasıyla devam etti.

"Şehid İsmail Heniyye’nin vasiyetini yerine getirmek için toplanmış bulunuyoruz"

Söylemez, "Bugün burada Şehid İsmail Heniyye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyip, tarihin en büyük imtihanını veren Gazze'li kardeşlerimizin sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Söylemez'in konuşmasının ardından küçük bir kız çocuğunun 'Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde' adlı şiiri seslendirmesi ve erkek öğrencilerin Filistin'le özdeşleşen Dabke dansıyla devam etti.

"israil kötülüklerin anasıdır onu içimizden söküp atmadan asla barış ve huzur olmayacak"

Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Filistinli Aktivist Naim Zalloum Eyyubi, "İşgalci siyonist rejim tüm dünyaya meydan okuyor. Fakat şu 57 İslam ülkesi ne yapıyor? Şu Batıya, Amerika'ya diyoruz ki batsın sizin medeniyetiniz. HAMAS'a terör diyenler, batsın sizin zihniyetiniz. İslam ülkelerinin liderleri batsın sizin o menfaatiniz ve çıkarlarınız. İsrail bir kötülüktür. Hatta bütün kötülüklerin anasıdır. İsrail'i içimizden söküp atmadan asla barış olmayacak. Asla huzur olmayacak. Ve israil'in yaymaya çalıştığı o kötülüğü, o zulmü kılıçla yaymaya çalışıyorsa biz de adaleti silahla ve kılıçla yaymaya çalışacağız. Ya hakkın, mazlumun yanında duracağız ya zulmün yanında. Safımınız net olacak. Bir gün israil'e şirin gözükmek için onun yanında olmak ertesi gün Filistin bizim davamız deyip şirin görünmek bu hak değil, batının kendisidir." dedi.

"Şehid İsmail Heniyye'nin davasını sürdürmekle mükellefiz"

"Sözüm İslam alemine" diyerek konuşmasına devam eden Filistinli Aktivist Eyyubi, "Eğer o kadar şehit düşen kadınlar, çocuklar, erkekler, akan kan hala sizi birleştirmediyse Allah aşkına sizi ne birleştirecek? Şimdi Allah'ın izniyle herkes kendi görevini bilecek. Filistin'de, Gazze'de verilen mücadele, verilen cihat tüm İslam aleminin adına siper ediyordur. Öyleyse tüm İslam alemi Kasam Tugaylarına çıksın. Bu işi Birleşmiş Milletler'e, uluslararası adalet mahkemesine, Lehi divanına, uluslararası bu toplumlara havale edemeyiz. Onlar israil'in varlığını ve güvenliğini korumak için çalışanlardır. Müslümanları yok etmek için İslam'ı bitirmek için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Bizler asla ve kata onlardan bir şey istemiyoruz, beklemiyoruz. Asıl savaşımız onlarla olacaktır. Ve onların işlerini güden, onların işini kolaylaştıran, işbirlikçilere karşı mücadele edeceğiz. Allah'ın izniyle. Bizler eğer şehid İsmail Heniyye'nin vasiyeti üzerine toplanıyorsak onun davasını sürdürmekle mükellefiz. Onun davası israil'i kökünden söküp atmaktır. Onun davası cihad etmektir. Onun davası hakkın yanında durup zulme karşı baş kaldırmaktır." şeklinde konuştu.

"Galip geleceğimizden asla şüpheniz olmasın"

Son olarak Eyyubi, "Değerli Müslümanlar, bizim galip geleceğimizden asla şüpheniz olmasın. Bu Allah'ın bir vaadidir. Her ne kadar Amerika tüm gemileri oraya gönderse de her ne kadar işbirlikçiler oraya petrol ticareti sağlasa da Allah'ın izniyle biz kazanacağız. Ebu Ebuyde'nin dediği gibi, bu bir cihattır. Ya zafer ya ölümdür. Allah'ın izniyle zafer bizim olacak" açıklamasını yaptı.

Program, daha sonra seslendirilen ilahi, ezgiler ve yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme