Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Eğitimlerine devam ediyor

Olası Afetlere Karşı Bilinçlendirme Eğitimleri Devam Ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından devam eden hizmetiçi eğitimleri kapsamında Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş personelleri ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına yönelik afetlere hazırlık eğitim programı düzenlendi. 

Özellikle yangınlar sırasında halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası afet durumunda vatandaşlara en hızlı şekilde ulaşmak amacıyla hizmetiçi eğitim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, aynı zamanda yangınlara karşı halkı bilgilendirmek amacıyla da kurum dışı eğitim çalışmalarında bulunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş personelleri ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına yönelik, yangın sırasında yapılması gerekenlerle ilgili olarak yangın güvenliği eğitimi verildi.

Eğitimler sırasında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli Seyfullah Soylu, “İtfaiye Daire Başkanlığı olarak resmi dairelerde, iş yerlerinde, okullarda, sitelerde toplu olarak insanların yoğun olduğu yerlerde olası kazalarda doğru zamanlarda doğru müdahaleleri sağlamak üzere bilgilendirme eğitimleri yapmaktayız. Eğitimler sırasında acil bir durumda tahliye kapılarının kullanılması, acil durum toplanma alanlarının belirlenmesi, olası yangın anında yapılması gerekenler ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağı gibi konular hakkında bilgiler aktararak insanlarımızın bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi. 

Gerçekleştirilen bilgilendirme sonrasında uygulamalı eğitime geçilerek olası afet anında binada bulunan insanların tahliye edilmesi, yangın tüpünün doğru bir şekilde kullanılarak çıkan yangının söndürülmesi uygulamalı bir şekilde gerçekleştirilerek eğitim programı tamamlandı.  

Bakmadan Geçme