• Haberler
  • Spor
  • Malatya Bayan Futbol Takımı Liglere Katılmama Kararı Aldı..

Malatya Bayan Futbol Takımı Liglere Katılmama Kararı Aldı..

Malatya Bayan Futbol Takımı Liglere Katılmama Kararı Aldı..

Malatyamızı Kadınlar 3 lig Futbol Ligi'nde temsil eden,Malatya Bayanlar Spor Kulübümüz Kapanmanın eşiğinde.
Geçtiğimiz sezon grubunu birinci tamamlayan ancak Maddi imkansızlık nedeniyle zor şartlar altında deplasmana giden ve Play-Off birinci maçta elenen Malatya Bayanlar Spor Kulübü, bu sezon bir kez daha 2. Lig hedefiyle sezona başlayacaktı.
2023-2024 Sezonunda maddi imkansızlıklar nedeniyle
Altyapıdan yetişen futbolcularıyla lige katılan,Bayanlarımız zor şartlar altında ligde kalmayı ve ikinci lige çıkmayı hedefleyen Bayan futbol takımının hayalî yarım kaldı.
2024-2025 futbol sezonunda Bayan Futbol takımı ilgisizlikten ve  imkansız nedeniyle bu sezon liglere katılamayacağı öğrenildi.
Malatya bayanlar futbol takımının mücadele ettiği grupta birçok takımın Belediye ve Kurum takımları olduğunu da belirtelim.
Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, Bu yıl takıma çok sayıda oyuncu transfer yaparak liglere katılmayı  düşündüklerini ancak sponsor konusunda ve destek konusunda kimsenin yardımcı olmadığını bu zor şartlarda bize destek gelirse liglere katılırız.
14 yıldır Malatya’da kızlarımız için gösterdiğimiz çalışmalarda hiçbir kurumdan hiçbir kişiden doğru dürüst bir destek alamadık kendi yağımızda kavrularak mücadelemize sonuna kadar sürdürdük Malatyanın reklamı için ulusal Gazetelerde Televizyonlarda malatyamızın reklamını yaptık.
 bayan futbol takımınızı kurduğumuzdan bu ana milli takıma sporcular verdik bunun yanı sıra  160 -170 kızımızı üniversiteyi kazandırmamız ve ekmek sahibi yapmamız ve  futbolun kız çocuklarını güzel bir yere getirmekti.
Tabi bunu herkes gördüğü halde!Malatya’da niyeyse hiçbir kurum,
Bizlere ayrıştırarak Erkek futbol takımına yaptıkları milyonlarca liranın yüzde birini bizlere yapmadı.
Daha sonra depremin  krizi bizleri de vurdu özellikle deprem zamanında federasyonun bize maçlarımızı dış sahada oynatması bütün maçları Antep‘te oynamamız üstüne üstlük yardım yapacağını söyleyip bizi yarı yolda bırakması gerçekten artık onurumuzu gururumuzu incitti.
Biz artık yani bunun Malatya için boş olduğunu düşünerek Takıma fes etme durumuna geldi.
Bu konuda Malatya Futbol kamuoyunun ve Siyasilerin bu döneminde Bayan futbol takımımıza sahip çıkmasını bekliyoruz.
 

Bakmadan Geçme