Malatya Barosu Avukatlarından Erbaş'a destek

Malatya Barosu Avukatlarından Erbaş'a destek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde yapmış olduğu açıklamalara Ankara Barosu’ndan gelen tepkiler üzerine Malatya Barosuna bağlı avukatlar bir bildiri yayımladı.

Malatya Barosuna bağlı bir gurup avukat tarafından Ankara Barosunun 26.04.2020 tarihli basın açıklamasına karşı basın bildirisidir;

Ankara Barosu ve yönetimi 26.04.2020 tarihinde yapmış oldukları basın açıklaması ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın şahsı üzerinden, mensubu olduğumuz Aziz İslam dinini hedef almıştır.

Ankara Barosu basın açıklamasında “sesi çağlar ötesinden gelen” sözleri ile Müslümanların inançları hakkında haddini ve maksadını aşan cümleler kurmuş ve her daim takındıkları tavrı takınarak müslümanları ve islam dinini aşağılamaya çalışmışlardır.

Bilinmelidir ki Bu toprakların Ruhu ve maneviyatını oluşturan dini mubinimiz sizin tüm zevat açıklamalarınızdan münezzehtir. Aziz dinimiz sizin de bahsettiğiniz üzere çağlar öncesinden çağlara ve gelecek nesillere ışık tutmaya devam edecektir. Eşcinsellik ve lgbt yönelimi Aziz dinimizde ve tüm semavi dinlerde Fıtrata aykırılık olarak kabul edilmiş ve haram kılınmıştır. Bin yıl önce de şimdi de gelecekte de fıtrata aykırı olarak kabul edilen ve edilecek olan bu tür yönelimleri reddediyoruz ve reddedeceğiz. İslamın açık hükümlerini de bu minvalde müslümanlar olarak anlatmaya devam edeceğiz.

Baroların temel görevleri meslektaşlarının sorunlarıdır. Bu vesile ile Ankara Barosu yönetimini de, diyanet işleri başkanına yönelttikleri, esasen kendileri tarafından gerçekleştirilen; “Nefret” söyleminden vazgeçerek meslektaşların sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Av. Muhammed İsmail ARIKAN
Av. Mustafa Reşit REŞİTOĞLU
Av. Mehmet Soku
Av. Okan IRMAK
Av. Fatma Merve ARIKAN
(Temsilen 5 Avukatın ismine yer verilmiştir)

Bakmadan Geçme