Malatya 1.Amatör Küme Futbol Ligi Bu hafta Başlıyor

Yıllardır hep söylüyoruz Malatya'da niye futbolcu yetişmiyor diye !

Yıllardır hep söylüyoruz Malatya'da niye futbolcu yetişmiyor diye !
bunu 7 den 70'e herkes konuşur. Malatya'da mevcut şu anda 3 sentetik çim var bunlar Yeşiltepe 1-2 -3 nolu stadlar diğer taraftan da bir çok ilçemizde Spor İl müdürlüğü'nün yapmış olduğu stadlar var bu statlar gerçekten futbola yeterince hizmet ediyor mu etmiyor mu bu da tartışılıyor,
 3 ay önce başlayan u18 futbol Ligi'nde 3 grupta 27 takım var bu takımlar büyük sıkıntılar içerisinde maçlara çıkıyor bu hafta da sanayispor 2 maça çıkmadığından dolayı lig'e veda etti .
Amatör küme futbol Takımların baslarında bulunan değerli kulüp başkanları maddi sıkıntılar içerisinde savaştığını tüm Alem biliyor.
Malatya'da 1 büyükşehir belediye  14 ilçe belediye var.
 Devletin spor  için bu belediyelere  spora destek için binde Bir spora katkı payı vermiş  bu katkı payını amatör Spor kulüpleri için hiç bir belediye kullanılmıyor.niye?
 Yıllarca bu sayfadan yazıyoruz Malatya amatör kümede mücadele eden takımlarımıza yetkililerinin, Maddi manevi destek olmaları yönünde zaman zaman çağrı yapıyoruz bazen bu yerine ulaşıyor bazen ulaşılmıyor  Spor tesisi konusunda bir sıkıntımız yok ama şu anda kulüplerimizin şu anda malzeme yönünde sıkıntıları var bu sıkıntılar bir şekilde sahaya yansıyor.
Sıkıntılar icerisinde  mücadele edip genclere sahip çıkan Malatya amatör kulüp Başkanlarına, Yóneticilerine Ben buradan gerçekten teşekkür ediyorum.
 43 yıldır Malatya amatörún içerisinde olan bir insan olarak gerçekten bu sene pandemi den dolayı birçok kulübüp sıkıntı yaşıyor bu sıkıntılar da oynanan karşılaşmalarda,
 Futbolcuların hakemlerin ne kadar yetersiz olduğunu maçlarda görüyoruz.
 Covid-19 gerçekten stadları vurdu 2 senedir  sahalarda uzak olan Futbolcular,Hakemler iyi bir performans sergileyemiyor Futbolda yeni değişen kurallar var bunları gerektiği şekilde futbolculara yansıtamıyorlar. Geçtiğimiz senelerde Malatya amatörün de birçok kulübümüze hakemler tarafından yeni oyun kuralları anlatılırdı.
 Malatya Amatör Futbol liginden hiç bir tane futbolcu profesyonel lige veremiyoruz,futbolcu yetiştiremiyoruz.
Niye ?
 Ben bunu sizlere sunuyorum siz karar verin.
 Bu konuda, söyleyecek çok şeyler var.
 Ben buradan Sayın Belediye başkanlarımızfan rica ediyorum,lütfen devletimiz spor için binde bir katkı payı vermiş bu katkı payından Kulüp yönetimine vermeniz konusunda rica ediyorum.
 Malatya 1. amatör küme sonu başlıyor..
 1. Amatör Küme Bu hafta sonu başlıyor
Malatya 1. Amatör Küme 2021-2022 futbol sezonu hafta sonu oynanacak 15 maçla başlıyor. Hafta sonu oynanacak müsabakalara futbol severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
2 yıldır pandemi nedeniyle oynanmayan yerel liglerde yeni sezon öncesi geri sayım başladı. Amatör futbolcuların ve futbol severlerin sabırsızlıkla beklediği 1. Amatör Küme müsabakaları nihayet hafta sonu başlıyor. Geçtiğimiz aylarda fikstür çekimin ardından 28 Kasım tarihlerinde oynanacak olan maçlar ile başlayacak. 
Gruplarında lider bitiren takımlar Play-Off’a
Gruplarında ilk sıraları alacak takımlar Play-Off’a yükselecek.  Açılış maçına futbol severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Malatya Futbol İl Temsilciliği tarafından bu hafta oynanacak olan 1. Amatör Küme programı 
A Grubu
Erkenek Spor – Arapgir Spor
Beydağı Spor – Malatya Spor
Pütürge Gençlik -  M.Yeşilyurt Bld.
B Grubu
B.Gazi Bel. Sp - Karakavak Spor
Konak Spor - H.Han Girmana
Hatunsuyu Spor - Ataköy Spor
Arapgir Gücü - Anadolu Selçuklu
C Grubu
Malatyagücü - Orduzu Spor
Yeşil Sürgü Spor -  Eski Malatya
Kale G.Birliği Sp - 44 Tepehan Spor
Tandoğan Spor - Akçadağ Spor
D Grubu
Kaldırım Gücü - Çatyol Bld. Sp
1966 Malatya - Yazıhan Bld. Sp
Hekimhan Bld. -  Çöşnük Gençlik
Demir Spor - D.Şehir Bld. Sp

ŞENOL KARADUMAN

Bakmadan Geçme