• Haberler
  • Malatya
  • 'Maginder'in Sağduyu Çağrısı Taktire Şayan Bir Örnektir'

'Maginder'in Sağduyu Çağrısı Taktire Şayan Bir Örnektir'

Sigorta sektörünün aktif ve başarılı isimlerinden Maginder Üyesi Sigorta Acentesi Engin Ceyhan, son dönemlerde isminden çokça söz edilen Maginder ve gündeme dair açıklama yaptı

Ceyhan Yaptığı açıklamada; 'Büyük acı ve tarifi imkansız kederlere gark olduğumuz deprem sürecinin şehrimiz ve insanlarımız üzerindeki travmatik etkisi yadsınamaz bir gerçektir''dedi,
        Bu sürecin, ticari hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerinin, telafisinin oldukça zor ve meşakkatli olacağı hepimiz tarafından müşahede edilmektedir.  Fiziksel ve yapısal sorunların ortadan kaldırılması için tüm devlet kurum ve kuruluşları ile sivil toplum yapılanmalarının müşterek sorumlulukları olduğu da unutulmamalıdır. Bu isnatta, tüm kurumsal yapılanmaların ve STK ların sorumluluk üstlendikleri de aşikardır'' diye belirten  Maginder Üyesi Sigorta Acentesi Engin Ceyhan,'' Malatya özelinde ve özellikle Atatürk caddesi üzerinde yoğunlaşan tartışmaların, şehrimizin tarihsel, siyasi ve kültürel kodları ölçeğinde karşılık bulmayacak düzeyde olduğu üzüntü ve elem vericidir.
          Özellikle yüksek insan kalitesi ile ülke tarihinde ve sosyolojisinde yıkılmaz bir itibara sahip olan Malatya’nın sorunlarının, bir noktadan oluşturulan odak noktalarına  yöneltilmesi dikkat çekicidir. 
          Malatya ticari hayatının sosyolojik yansıması olan ve üstlendiği sorumluluklarla ortaya koyduğu açımlamaları ve vizyonu ile şehrimizin ticari ve sosyal hayatına pozitif enerjisini yansıtan MAGİNDER özelinde ortaya konulmaya çalışılan odaklama gayretleri tarafımca izlenmektedir.
         Asrın felaketinin ortaya çıkardığı sorunların Marjinal bakış açısıyla çözülebilmesi mümkün değildir. Odaklamalar, hedef göstermeler, anlamsız suçlamaların, sorunların çözümü noktasında katkı sağlamayacağı, aksine hedef saptırarak, üzerinin örtüleceği ve oluşturulan suni gündemlerle oldu-bitti ye getirileceği de ehemmiyetle izlenmektedir.
         İnsanların, kurumları, kuruluşların sivil toplum yapılanmalarının, özgün bir Mantalite ile kendine; amaçlar, hedefler, hedef kitle, strateji ve taktikler belirlemesi ve bu Skala ölçeğinde bir yol haritası belirlemesi olağan varlık nedenleridir.
          Malatya’nın güzide bir sivil toplum kuruluşu olan ve üyesi bulunmaktan onur duyduğum MAGİNDER’in hedeflerinin, araştırılmadan , toplumsal vicdana sığmayacak şekilde istismar edilmesi, alakasız sahalarda tartışmaya açılması son derece sığ olarak çalışılmış  ön alma gayretinden başkaca bir şey olmadığı açıktır. 
          Mutlak surette bilinmelidir ki;  üyesi bulunduğumuz MAGİNDER’in ana hedefi Malatya vizyonunun yeniden yaratılması, ticari hayatımızın ulusal ve uluslararası platformlarda layık olduğu düzeylere yükseltilmesidir.
          MAGİNDER’in kurulduğu andan itibaren günümüze dek Malatya’nın sorunlarının çözüm noktasının Devlet – Millet işbirliği kolektivizminden başka yolla olamayacağı hususundaki kararlılığı değişmemiştir. Buna karşın sorunların marjinalleştirilerek, Devlet kurum ve kuruluşları ile sivil toplum yapılanmaları üzerine odaklandırılması çabası beyhude olup, Maginder Başkanımızca toplumun her kesimine yapılan sağduyu çağrısı demokratik ön görü ve olgunluğunda taktire şayan bir örnektir. Bu sağduyu olgu ve çağrısıyla Malatya’nın sosyal ve ticari açıdan yeniden yapılanması ve ayağa kalkması hedefiyle  bizleri bir araya getiren başta Başkanımız Salih Karademir olmak üzere Maginder ailesinin üyesi tüm kurucu ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederken tüm hemşehrilerimize de saygı ve selamlarımı sunuyorum''dedi

Bakmadan Geçme