LGS'de zirveye Malatya damgası!

Türkiye genelinde 193 öğrenci 500 tam puan alırken, Malatya'da 4 öğrenci bu listede yer aldı.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alan 193 öğrencinin 4'ünün Malatya’dan çıkması dikkat çekti. 
Ülke genelinde tüm soruları doğru olarak cevaplayan 193 öğrenciden 4’ünün  Malatya’da  olmasının nüfus ve öğrenci sayısı oranına göre büyük bir başarı olduğunu ifade eden Atatürk Orta Okulu Müdürü Fahrettin Tunç yaptığı açıklamada, "Bu başarı bir takım başarısıdır.500 tam puan alarak bize büyük gurur yaşatan Okulumuz öğrencilerinden Alper Aktekin ve diğer 3 öğrencimizi kutluyorum. Bu başarılar ,İdarecisinden öğretmenine, velimizden okulumuzu temizleyen hizmetlisine kadar eğitim ailemizin üstün emeklerinin karşılığıdır."Öğretmenlerimizi,velilerimizi, idarecilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve Sınavda tek bir hata bile yapmayan Atatürk Orta Okulu öğrencisi Alper Aktekin ise başarısının sırlarını anlattı.
Aktekin,’’İlkokul hocamın  teşvikiyle ilkokulda bol bol kitap okudum ve çalışma disiplini kazandım. Ortaokula Atatürk Ortaokulu'nda devam ettim. Atatürk Ortaokulu'nda 5. 6. ve 7. sınıfta da düzenli çalıştım. Bol bol kitap okudum. Okuldaki rekabet ortamı sayesinde kendimi geliştirdim. 8. Sınıfta ekim ayından itibaren düzenli çalıştım genellikle matematiğe ağırlık verdim. Sınıf hocam Yıldız Orak ve matematik hocam Hasan Sakalıuzun'un rehberliğinde kendimi geliştirdim. Bunun dışında okuldaki  bütün branş hocalarım, müdür yardımcıları ve dershane hocalarım bana çok yardımcı oldu ve bana inandı. Hiçbir zaman çalışmayı bırakmadım, pes etmedim. Hocalarımın dediklerine uydum. Son aylarda çok fazla çalıştım ve kendime inandım çevremdekiler de bana inandı ve emeklerimin karşılığını aldım. Hedefimdeki lise Ankara Fen . Üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyup yazılım mühendisi olmak istiyorum . Çok çalışıp bu hedefimi de gerçekleştireceğim’’dedi.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme