Kuvvetli Yağış Uyarısı:

Günlük Hava Tahmin Raporu

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu; Adıyaman çevrelerinde yağmur, yüksek kesimlerine karla karışık yağmur ve kar yağışı; Malatya ve çevrelerinde yer yer aralıklı kar yağışı; Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Elazığ'ın güney ve doğu ilçelerinde (Karakoçan, Kovancılar, Palu, Arıcak, Alacakaya, Maden ve Sivrice) kuvvetli kar (10-20 cm yeni kar örtüsü), yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm. üzeri yeni kar örtüsü) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarların güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, yüksek kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR:

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yarın (Cuma)sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışların Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Elazığ'ın güney ve doğu ilçelerinde (Karakoçan, Kovancılar, Palu, Arıcak, Alacakaya, Maden ve Sivrice) kuvvetli kar (10-20 cm yeni kar örtüsü), yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm. üzeri yeni kar örtüsü) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizde (özellikle Tunceli ve Bingöl çevrelerinde) yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

Bakmadan Geçme