Küresel Çözüm Platformu ticaret köprülerine devam ediyor
Küresel Çözüm Platformu, ticaret köprüleri oluşturmak, ülkemizin dünya pazarlarına açılmasına yönelik çalışmalar öncü olmak için çabalarına devam ediyor.
Küresel Çözüm Platformu, ticaret köprüleri oluşturmak, ülkemizin dünya pazarlarına açılmasına yönelik çalışmalar öncü olmak için çabalarına devam ediyor. Platform, önceki gün Avcılar Hilton Double Tree otelde gerçekleştirilen Afrika ülkelerinin Türkiye ekonomisindeki pazar payının artırılması ve ticaret hacminin genişletilmesine yönelik çok önemli bir etkinliğe katıldı.
Dünyadaki tüm Türk derneklerini bir çatı altında toplayarak üretecekleri enerji ve sinerjiden ülkemize katma değer sağlamak amacıyla yola çıkan Küresel Çözüm Platformu, aynı zamanda yerelden evrensele networklar oluşturarak, bünyesindeki iş insanları vasıtasıyla uluslararası ticaret köprüleri de oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde Yemenli ve Sudanlı iş insanlarının katıldığı Gebze’deki bir programa katılarak nitelikli bir çalışmaya imza atan Küresel Çözüm Platformu, bu kez de önceki gün Avcılar Hilton Double Tree otelde gerçekleştirilen Afrika ülkelerinin Türkiye ekonomisindeki pazar payının artırılması ve ticaret hacminin genişletilmesine yönelik düzenlenen çok önemli bir etkinliğe katıldı. Eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı, Nijerya Büyükelçisi ve Gana Büyükelçisinin iştirak ettiği etkinlikte Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret bağlantıları sağlanması yönünde adımlar atıldı. Nijerya’dan ve diğer Afrika ülkelerinden iş insanlarının katıldığı toplantıda Küresel Çözüm Platformu Yönetim Kurulu tam kadro hazır bulundu.
Ekonomimizin büyümesi için ihracat şart
Organizasyonun hem ülkemiz hem de platformları açısından çok verimli geçtiğini ifade eden Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Hakan Berktaş, “Türkiye ekonomisi, hızla büyüyor gelişiyor. Bunun yanında küresel ölçekte yaşanan sıkıntılar dolayısıyla bazı sıkıntılar çektiğimiz de hazin bir gerçeğimiz. Yaşadığımız sıkıntıları aşabilmek için küresel çapta bağlantılar yaparak, ihracat hamleleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bir ülkenin ekonomisini büyütebilmesi için üretim, yatırım, istihdam ve ihracat gereklidir. Ekonomimizi canlandırabilmek, ülkemize katma değer getirebilmek, yaşadığımız sıkıntılardan kurtulabilmek adına bu organizasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Afrika pazarlarına açılmak, ticaret köprüleri oluşturmak ve ülkemizin dünyadaki pazar payının büyümesi için Türkiye’de yaşayan Afrikalılar başta olmak üzere bu köprüleri inşa etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Ürettiklerimizi dünyanın her köşesine ulaştırmalıyız. Networklar oluşturarak Türkiye ve Afrikalı iş insanları arasında sıcak ticaret kanalları açmalıyız. Böylece ülkemiz iş insanlarıyla, KOBİ’leriyle, üretimin içinde bulunanlarımızla gerek Afrika’da gerekse dünya pazarlarında daha çok yere ulaşabiliriz” diye konuştu. Organizasyonda hazır bulunan Küresel Çözüm Platformu Genel Başkan Vekili Genel başkan Vekili İsmail Aktaş da “STK noktasındaki birikim, tecrübelerini platformlarına aktardıklarını, Türkiye’mizin büyümesi, kalkınması ve küresel çapta bir aktör olabilmesi yönünde kullanmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.