Kur'an-ı Kerim'i 5 buçuk ayda hıfzetti

Diyanet bünyesinde Mardin'de erkek hafızlık kursunda okuyan 20 yaşındaki Rıdvan Atuğ, 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kur'an-ı Kerim'i 5 buçuk ayda hıfzetti

Diyanet bünyesinde Mardin’de erkek hafızlık kursunda okuyan 20 yaşındaki Rıdvan Atuğ, 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu.

Hafız olmanın sevincini yaşayan Atuğ, hocalarının desteği ve kendisinin gösterdiği üstün gayretlerle Kur'an-ı Kerim'i ezberleme öncesi eğitimini aldıktan sonra 5 buçuk ay içerisinde hafız oldu.

Normal şartlar altında bir buçuk ila 2 sene süren hafızlık eğitimini çok kısa sürede tamamlayan Atuğ, büyük bir heyecanla hafızlık icazetini ve sertifikasını alacağı günü bekliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak Hafızlık Tespit Sınavı'na girmeyi bekleyen Atuğ, adını hafızlar listesine yazdırmayı ve ileride müftü olmayı hedefliyor.


“Dinine, imanına bağlı nesiller yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Kısa süre içerisinde hafız yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, "Mardin olarak güzel bir mutluluğu yaşıyoruz. Bir öğrencimiz 5 ayda hafızlığını bitirdi. Mardin'de bizim il genelinde 29 hafızlık kuran kursumuz var. Bu Kur’an kurslarımızda 800'e yakın öğrencimiz şu anda hafızlık eğitimi görmektedir. Kurslarımızda başta ilçe müftülerimiz olmak üzere, Kur'an kursu yöneticilerimiz, hocalarımız büyük bir özveriyle bu kurslarımıza hizmet etmektedirler. Bugün de Kabala'da Hacı İsmail Kaya Kur'an Kursu'ndan Rıdvan Altuğ ismindeki bir öğrencimiz, 5 buçuk ayda hafızlığını bitirmiştir. 3 ay önce de Menci Duyan Kız Kur’an Kursu'nda bir öğrencimiz ise 6 ayda hafızlığını bitirmişti. Bundan sonra hafızlık eğitimi ve bunun devamında Kur'an'ı anlama programı çocuklarımızın okuduklarını anlamalarını sağlamak amacıyla daha ileri programlarla dinini, imanını bilen devletine, milletine bağlı gençler ve nesiller yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben bu öğrencimizin yetişmesine vesile olan başka Artuklu ilçe müftümüz olmak üzere Kur'an kursu yöneticimize, öğrencimizin hocasına çok teşekkür ediyorum. Bu çocuğumuzu Kur'an kursuna gönderen ailesine de teşekkür ediyoruz. Kısa zamanda hafızını bitiren bu çocuğumuza da hayat boyu ömür dolu başarılar diliyorum.” dedi.

Kur’an Kursu ve Rıdvan Atuğ’un hocası olan Hamza Elaldı, kısa süre içerisinde Kur’an-ı Kerim’i ezberlemesini azmine, çalışmasına, fedakârlığına ve Allah'ın verdiği zekâya bağladıklarını ifade ederek, “Rıdvan öğrencimizin kısa süre içerisinde Kur’an-ı Kerim’i ezberlemesini onun azmine, çalışmasına, fedakârlığına ve Allah'ın verdiği zekâya bağlıyoruz. Tatil demeden, gece gündüz demeden çalıştı. Günde 10 ile 15 saat arası çalışıyordu. Tabii durum dersine ve dersin zorluğuna bağlı çalışıyordu. Böyle bir öğrencimizin bizim elimizin altından çıkması hepimizi gururlandırıyor. Annesi babası haberleri aldığı vakit bayağı bir sevindiler. Hatta onlar bir buçuk yılda bitireceğini zannediyorlardı. 5 buçuk ayda bittiğini öğrendiklerinde çok sevindiler.” diye konuştu.

“Peygamber Efendimizin yolundan gitmek için bunca çabayı sarf ettim”

Rıdvan Atuğ ise, hocalarının emeği ve ailesinin destekleriyle hiç durmadan azimle günde 10 ila 15 saat arasında çalıştığını ifade ederek, “15 Aralık’ta başlayıp, 2 Haziran’da bitirdim. Kur’an-ı Kerim’i 5 buçuk ay gibi kısa bir sürede bitirmemi çok çalışma, azim ve disipline bağlıyorum. Hocalarımız da üzerimizde bayağı durdular. Bir yandan hocalarımın emeği, diğer yandan da ailem tarafından hep destek gördüm. Günde 4 sayfa ezberliyordum. Bu süreçte hiç pes etmeyerek, azimle çalışmaya devam ettim. Peygamber Efendimizin yolundan gitmek için bu çabayı sarf ettim, Yatılı okulda kaldığımdan çok az istirahat ediyor, tatil günlerinde de çalışıyordum. Yüce Allah’ın yardımıyla çabam sonuç buldu. Bundan sonra hedefim öncelik imam ve daha sonra ise müftü olmaktır. Günde 10 ila 15 saat arasında çalışıyorum. Erken kalkıp geç yatıyordum. Hafız olmak çok güzel bir duygu. Herkesin bu duyguyu yaşamasını ister ve tavsiye ederim. Çünkü kelamların en güzeli olan Kur’an, yüce Allah’ın kitabıdır.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bakmadan Geçme