'Kriz Yönetimi Hassasiyet İster'

Prof. Dr. İbrahim Gezer Kışla Caddesinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı

Prof. Dr. İbrahim Gezer yaptığı açıklamada ''Malatya ve bölgemiz ağır bir afet yaşadı. İnsanlarımızın çok büyük bir kısmı zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Böyle bir şehir günübirlik ve ayaküstü alınan kararlarla yönetilemez''dedi. 

Gezer, ''Kışla Caddesinde yaşanan olaylar bu tarz bir yönetimin yansımasından başka bir şey değildi maalesef.  Bölge esnafına en azından yıl sonuna kadar yıkım yapılmayacağı sözü verilmesine rağmen yıkımların başlatılması ve o da yetmiyormuş gibi ani bir kararla tüm caddenin elektriklerinin kesilmesi zaten zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan esnafımızın sabrını taşırmış ve maalesef tatsız olayların meydana gelmesine sebep olmuştur. Şehrimizde birçok konuda benzer olayların yaşanma potansiyeli mevcuttur.     

Bu kadar hassas bir süreçten geçen bir şehirde söz veriyorsanız o sözü tutacaksınız. Depremzede olan insanlarımızın hassasiyetini dikkate alacaksınız. Alınan ani kararların normal bir dönemdeymişiz gibi karşılanmayacağını bileceksiniz. 

Bütün bunlar bir kriz yönetimine ihtiyaç olduğunu göstermektedir ve bunun gereği yapılmalıdır.

Bunun için öncelikle etkin bir kamuoyu iletişim sistemi kurulmalı, şehrin yönetimi Ankara’dan ayda yılda bir gelen talimatlara bırakılmamalı, özellikle Büyükşehir Belediyesi şehrimizin geleceği adına irade ortaya koymalı ve işleyen bütün süreçlerle ilgili inisiyatif alınmalıdır''şeklinde konuştu

Bakmadan Geçme