Koordinat Kurs Merkezi'nden Başarılı Organizasyon
Koordinat Özel Kişisel Gelişim Kursu Kurucu Müdürü, Uzman Eğitimci Serpil Sevim Kartal ile Kurs merkezi olarak deprem sonrası izledikleri Eğitim programı hakkında söyleşi yaptık.
Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt’a açıklama yapan Serpil SEVİM KARTAL,’’ Depremde yıkılan sadece evler değildi. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin hayalleri de yıkılmıştı’’dedi.
Asrın felaketinde Eğitime ara vermeden devam eden Koordinat Kurs Merkezi Kurucu Müdürü , Uzman Eğitimci Serpil SEVİM KARTAL deprem sonrası izledikleri Eğitim programını anlattı.
-Koordinat Özel Kişisel Gelişim Kursu olarak deprem sonrası öğretmen, öğrenci ve velilerinizi Mardin/Nusaybin’e götürdünüz. Bu çalışmaya neden ihtiyaç duydunuz?
SEVİM KARTAL , Depremde yıkılan sadece evler değildi. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin hayalleri de yıkılmıştı. Öncelikle Malatya’da eğitimi devam ettirebileceğimiz şartları araştırdık. Ancak her taraf enkaz ve eğitim yapılacak bina, öğretmen ve öğrencilerin barınacağı mekanlar bulmak imkansızdı. Zaten her an sarsıntılar devam ediyor, kış soğuğunda insanlar çadırlarda, arabalarda yaşıyorlardı. Öğrencilerimizin hayallerini, beklentilerini biliyorduk. Kimi doktor kimi öğretmen kimi mühendis kimi hakim olmak istiyordu. Hedeflerini gerçekleştirmek için Koordinat Kurs Merkezine ve öğretmenlerine güvenmişlerdi. Deprem anından itibaren öğrenci ve velilerimiz ile irtibat halindeydik. Her görüşmemizde eğitimimizi tamamlayacak bir çözümünüz var mı diye soruyorlardı. Bu durum bizi çok derinden etkiliyordu. Kurumumuzda çalışan öğretmen arkadaşlarımızla bir çözüm bulma gereksinimi hissettik. Birlikte bir çözüm arayışı içerisindeydik. Bu arayışlar sürerken Mardin Nusaybin ilçesine yerleşmiş olan bir öğrencimizin durumunu sormak, eğitimini takip etmek, ihtiyaç durumunu sormak için aradığımızda öğrencimizin buradaki sivil toplum kuruluşları ve resmi makamların eğitime destek vereceğini söylemesi üzerine bu fikri öğretmen arkadaşlarımız ile konuştuk. Alınan ortak karar ile eğitimimizi Nusaybin de devam ettirmeye karar verdik.
-Nusaybin’e gidiş, kurs ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl bir süreç izlediniz?
Ben ve üç öğretmen arkadaşım 26 Şubatta yola çıktık. Mardin/Nusaybin’e vardığımızda Sivil Toplum Örgütleri ve Nusaybin Kaymakamlığı ile iletişime geçtik. Sivil Toplum Kuruluşlarının aracı olması ile Uğur Okulları sahibi İbrahim KAYA ile iletişime geçtik. İbrahim Bey okullarında eğitim için bize yer tahsis edeceğini ve bundan mutluluk duyacağını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer ÖZEL Bey öğrencilerin yemek ve servis ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi. Eğitim-Sen Sendikası ise konaklama ihtiyacını karşılayabileceklerini söylediler. Böylelikle öğrenci aileleri ile yaptığımız görüşme sonucunda eğitime Mardin/Nusaybin’de devam etmeye karar verdik.
-Nasıl bir eğitim programı izlediniz?
Bir aylık zaman kaybını kapatmak için yoğun bir etüt ve ders programını uygulamaya çalıştık. Sabah 06.20’de servislerimiz öğrencilerimizi konakladığı yerden alıp eğitim gördükleri okula götürüp saat 06.45’de öğretmenlerin gözetiminde soru çözümleri ile ders çalışmaya başladılar. Gece saat 00.00’da servislerimiz öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi konakladıkları yere bıraktılar.
-Eğitim sürecinde ne gibi zorluklarla karşılaştınız?
Öğrencilerin psikolojik durumunu toparlamak ve aynı zamanda istediğimiz programı uygulayabilmek için öğretmen arkadaşlarımızla olağanüstü bir çaba göstermek zorundaydık. Öğretmen arkadaşlarımızın uyguladığı metodlar ile durumu kısa sürede toparladık. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları (Eğitim-Sen) ve Kaymakam Beyin desteği ile öğrenciler bir nebze de olsa deprem psikolojisini atlattılar. Bir yandan öğrencilerimizin ders çalışma motivasyonlarını arttırma çalışmaları yaparken, bir yandan da sıkı bir ders programı uyguladık. Ramazan ayı geldiğinde öğrenci performansları düşecek endişesi yaşıyorduk. Bu sırada öğrencilerden gelen bir istek, çalışmalarımızın meyvelerini vermeye başladığına inanmamızı sağladı. Ve mücadelemize dört elle sarıldık. Öğrencilerimizden gelen teklif , “Gündüz saat 13.00’de ders çalışmaya başlayalım ve çalışmalarımızı sahur saatine kadar sürdürelim” şeklindeydi. Bu kararlılığı ve çalışma şevkini gördüğümüzde artık endişelerimiz bitmişti. Çünkü öğrencilerimiz işi sahiplenmiş, zoru başarmış ve inanılmaz bir mücadele ruhu kazanmıştı. 14 Haziran’a kadar olan çalışmayı bu şekilde sürdürdük. Deprem psikolojisini tekrar yaşamamaları ve sınav tarihinde Mardin/Nusaybin de aşırı sıcaklar olduğu için öğrencilerimizin sınav tercih yerlerini Sivas ili olarak seçtik. 14 Haziran’da Mardin/Nusaybin’den yola çıkıp Sivas’a hareket ettik. Sivas’a vardığımızda Gençlik ve Spor Bakanlığının tahsis ettiği KYK yurdunda öğretmen ve öğrencilerimize barınma imkanı sağlandı. Daha sonrasında öğrencilerimize hem Sivas ilimizi gezdirip Milli Mücadelenin temellerinin atıldığı Sivas kentimizin tarihi ve kültürel önemini anlattık hem de sınav öncesi öğrencilerimizin motivasyonunu biraz yükseltmek istedik. Sınav günü geldiğinde öğrencilerimizi sınav yerlerine götürdük. Böylece iyisiyle kötüsüyle öğrencilerimizin YKS sürecini tamamlamış olduk. Şu an ki eğitim sürecimizi Tecde Mahallesi Güngör Caddesi Gülay sokak yıldız park konutları no:55B ‘de Özel Koordinat Kişisel Gelişim Kursu olarak devam ettirmekteyiz. Deprem sürecinde bile Koordinat Kurs Merkezi olarak pes etmeden çalıştık. Her zaman öğrenci ve velilerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Nusaybin Kaymakamlığına, Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer ÖZEL’e, Eğitim-Sen Sendikasına ve İbrahim KAYA’ya sonsuz teşekkürler…
‘’İçerisinde bulunduğumuz bu zor süreçte, azim ve kararlılıkla vermiş olduğumuz mücadele sonunda elde ettiğimiz başarının haklı gururunu yaşıyoruz’’ifadelerine de yer veren Serpil SEVİM KARTAL, İlk 150.000’e girip tercih yapacak olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz’’dedi.
Koordinat Özel Kişisel Gelişim Kursu Gurur tablosundan öne çıkan isimler ve sıralama:
1) Hüseyin Alkan : 10.890
2) Ahmet Hakan AVCI : 14.420
3) Sıla YAMAN 24 bin
4) Büşra ARSLAN 24 bin
5) Kalbenur ŞEN 45 bin
6 ) Rümeysa ÇAKMAK 63 bin