Konteynır Kentteki olay İle ilgili Açıklama

'Malatya'daki bir konteyner kentte hırsızlık olaylarının artmasına öfkelenenler polisler ile tartıştı. ' yönündeki haberi ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü , Konyetnır kentte gerçekleşen hırsızlık olayları ile ilgili vatandaşlar ile polislerin tartışması haberine yalanlama geldi.

Yapılan açıklamada;

"01.10.2024 tarihinde bir basın/yayın organının ana haber bülteninde, ‘Malatya’daki bir konteyner kentte hırsızlık olaylarının artmasına öfkelenenler polisler ile tartıştı. ’ yönündeki haberi ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde;
    30.09.2024 tarihinde Yeşilyurt İlçemiz Cemal Gürsel Mahallesinde bulunan Kuyuönü-2 Umut Konteyner Kentte olaya taraf olan A.K. isimli şahsın belirtilen konteyner kente araç girişinin yasak olmasına rağmen aracı ile girmeye çalışması üzerine konteyner kentteki güvenlik görevlileri kendisini uyarmış, Şüpheli A.K. isimli şahıs ikazlara aldırış etmeden güvenlik görevlileri ile sözlü tartışmaya girmiştir.
    Şüpheli A.K. isimli şahıs güvenlik görevlilerine karşı önce sözlü olarak tehdit ve hakaretlerde bulunmuş akabinde fiziki olarak saldırmıştır. Olay yerinde bulunan güvenlik görevlileri ve takviye amaçlı giden ekiplere de fiziki olarak saldırıda bulunan A.K. isimli şahıs kademeli olarak zor kullanılarak etkisiz hale getirilmiştir.
    Şüpheli A.K. isimli şahıs gerekli adli işlemler için Polis Merkezine sevk edilmek üzere araca bindirildiği esnada şüpheli şahsın yakınları olan Ö.K. va A.K. isimli şahıslar da olay yerine gelerek güvenlik görevlilerimize sözlü ve fiziki olarak mukavemette bulunmuşlardır. Şüpheli Ö.K. ve A.K. isimli şahıslar da kademeli olarak zor kullanılarak etkisiz hale getirilmiştir. Olaya müdahale eden 3 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır.
    Değerli Kamuoyunca bilinmelidir ki; 
    Haber içeriğinde belirtilen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, iddiaların aksine İlimizde bulunan konteyner kentlerin etrafı tamamen tel örgüyle çevrilmiş, konteyner kent girişlerinde nizamiyeler oluşturularak giriş ve çıkışlarda gerekli kimlik kontrolü yapılmakta olup, 546 kamera sistemiyle konteyner kentlerimiz gece ve gündüz izlenmeye devam edilmektedir.
    Depremzede vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır. Meydana gelen olay hakkında gerekli adli ve idari işlemler büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

Bakmadan Geçme