Komşuluğu Anlatan Fotoğraf Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 2017 yılı lokomotif projesi olan  “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında düzenlenen “Komşuluk Kültürü” fotoğraf yarışmasına katılan eserlerin sergileneceği “Komşuluk Kültürü” fotoğraf yarışması sergisi 6 Kasım Pazartesi Saat 12.30’ da ziyaretçilerini bekliyor.

Yarışma, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Kent Konseyi, Türkiye Fotoğrafçılık Federasyonu ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ortaklığında yürütülüyor.

 Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş Komşuluk kültürü üzerine toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla proje kapsamında bir yıl içinde birbirinden farklı ve anlamlı çalışmalar yapıldığını,  Komşuluk Kültürü Projesinde yapılan etkinlikler ile toplum içerisinde yardımlaşma, dayanışma, güven, sosyalleşme duygularını oluşturmak ve mevcut olan bu duyguları tazelemek için çalışmalar yapılmasına özen gösterildiğini vurgulandı.

Pektaş, bu kapsamda ulusal bazda “Komşuluk Kültürü Fotoğraf Yarışması” düzenlediklerini ve yarışmaya sekiz ay boyunca Türkiye’nin 81 ilinden 642 fotoğrafçının 2130 adet fotoğraf ile yarışmaya katıldığını söyledi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, fotoğraf yarışmasının jüri tarafından değerlendirildikten sonra 6 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da Sanat Sokağı içinde yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye alanında sergileneceğini belirterek tüm fotoğraf severleri 12 Kasım’a kadar açık olacak sergiye davet ettiklerini ifade edildi.

Komşuluğun önemini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında;  birincilik 3.000 TL, İkincilik 2.000 TL, Üçüncülük 1.000 TL,  Mansiyon (1 adet) 500 TL,  Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Özel Ödülü 500 TL ile 30 resim için de 250 TL sergileme ile ödüllendirilecek.

Bakmadan Geçme