Köln Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Kampanyaları

Köln Gezi Rehberi ve Uçak Bileti Kampanyaları


Köln, Almanya’nın en büyük 4. şehri olarak bilinir. Ren Nehri’nin her iki tarafına kurulu olan bu şehir, dünyanın dört bir yanından bir çok turisti misafir eder. Tarihi yapıları ve mimarisiyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başaran bu şehir, Romalılar tarafından milattan önce 38 yılında kurulmuştur. Avrupa’nın en popüler müzelerinin yer aldığı Köln, Avrupa’nın en köklü üniversitesi olan Köln Üniversitesi’ne de ev sahipliği yapar.  Peki, Köln’e nasıl gidilir? Köln uçak bileti fiyatları ne kadar? Köln’ün hangi lezzetleri meşhurdur? Köln’de şehir içi ulaşım nasıldır? Köln’e gidenlerin mutlaka gezmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Köln hakkında en çok merak edilen sorular ve cevapları…

Köln’e Nasıl Gidilir?
Köln, Avrupa’nın en çok ziyaret alan şehirlerinden biridir. Köln, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla herkesin favorisi olmayı başarır. Pegasus Hava Yolları’nın Köln’e İstanbul’dan direkt uçuşları vardır. Türkiye’den Köln’e uçuş yapmak isteyenler, İstanbul dışında başka bir şehirde yaşıyorlarsa, İstanbul aktarmalı olarak Köln’e ulaşım sağlayabilirler. Uluslararası Köln/Bonn Havalimanı, Köln şehir merkezine oldukça yakın bir konumdadır. Şehir merkezine gitmek isteyen misafirler, Köln Havalimanı içerisinde yer alan ICE tren istasyonundan trene binerek 12 dakika kadar kısa bir sürede merkeze ulaşım sağlayabilirler. Daha hızlı ve konforlu bir ulaşım tercih edenler de, terminalin dışında yer alan taksilere binerek merkeze ulaşabilirler. Güncel Köln uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Pegasus’un https://www.flypgs.com/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Köln’de Şehir İçi Ulaşım Nasıldır?
Ilıman bir iklime sahip olan köln, kış mevsiminde oldukça fazla yağış alır. Köln’e seyahat edecek olan gezi tutkunlarının yaz aylarını tercih etmeleri önerilir. Ulaşım açısından oldukça gelişmiş bir şehir olan Köln’de ulaşım için metro, tramvay ve otobüs gibi araçları kullanmak mümkün. Ulaşım araçlarının hareket saatleri hakkında Köln belediyesinin internet sayfası ziyaret edilebilir. Tüm gezginlerin hayallerini süsleyen bu şehri ziyaret edenler gişe ya da bilet otomatlarından tek kullanımlık bilet alabilecekleri gibi 3 ve 7 gün gibi daha uzun süreli bilet de satın alabilirler. Şehrin her ayrıntısını incelemek isteyen gezginler bisiklet kiralayarak da turlarına devam edebilirler.

Köln’de Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler


Köln’ü keşfetmek için yola çıkan gezi tutkunlarını tarihi yapılardan, birçok müzeye kadar oldukça farklı adresler bekliyor! İşte, Köln’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken başlıca lokasyonlar:
1. Schokoladenmuseum (Çikolata Müzesi): Çikolata tutkunlarının ilk durağı olmayı başaran Çikolata Müzesi, nehir kenarına kurulmuş olması yönüyle oldukça estetiktir. 3000 yıllık çikolata geçmişini günümüze taşıyan bu müze, Köln’e gelen turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biridir.

2. Köln Katedrali: İnşâsı 632 yıl süren Köln Katedrali, kentin en gözde yapılarından biridir. Mimarisiyle göz kamaştıran bu katedral, seyahat tutkunlarının fotoğraf karelerinde yer almayı hak eden en nadide yapılar arasında bulunur.

3. Augustusburg ve Falkenluhst Sarayları: Bahçeleri ve büyük ağaçlarıyla birbirine bağlanan bu yapılar, Almanya’nın Ren-Vestfalya eyaletinde yer alır. İhtişamıyla göz kamaştırmayı başaran Augustusburg ve Falkenlust Sarayları, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine alınacak kadar değerlidir.

4. Roman-Germanic Museum: Tarih meraklıları için büyük bir önem taşıyan Roman-Germanic Museum, Roma dönemine ait birçok eserin ve kalıntının bulunduğu meşhur bir müzedir. Köln’ün en çok ziyaret edilen adreslerinden biri olan müze, seyahat tutkunlarının büyük beğenisini kazanıyor.
 

Köln’ün En Popüler Lezzetleri
Hem dünya lezzetlerine hem de geleneksel lezzetlere bünyesinde yer veren Köln, herkesin damak zevkine uygun lezzetleri bulabileceği bir şehir. Köln’ün yerel mutfağında ise patates ve et meşhurdur. Köln’deki başlıca popüler lezzetleri şu şekilde sıralamak mümkün; patates ve elma püresi, marine ve kavrulmuş et, elma soslu patates pancake, gouda peynirli sandviç ve bezelye çorbası...

Bakmadan Geçme