• Haberler
  • Malatya
  • Kızılay ,Hijyen Artırıcı oyuncaklı sabunları Çocuklara dağıttı

Kızılay ,Hijyen Artırıcı oyuncaklı sabunları Çocuklara dağıttı

Kovid19 Salgını nedeniyle Kızılay' bağışlanan hijyen artırıcı oyuncaklı sabunlar çocuklara verildi.

Kovid19 Salgını nedeniyle Kızılay' bağışlanan hijyen artırıcı oyuncaklı sabunlar çocuklara verildi.
 Yeşilyurt Kızılay Şubesi'nden bir farkındalık hizmeti daha gerçekleştirildi.
 Korona virüs salgını nedeniyle Yeşilyurt İlçesine Bağlı olan Kiltepe Mahallesinde Çocuklara Hijyen arttırıcı oyuncak sabun bez torba ve dezenfektan verildi.
Yeşilyurt Kızılay Şubesi , Gençlik ve Spor Bakanlığı Genç Gönüllüleri tarafından çocuklar için geliştirilen hijyen arttırıcı  oyuncaklı sabunları Yeşilyurt İlçesine  bağlı Kiltepe Mahallesi'nde  dağıttı.
"Gençlik ve Spor Bakanlığı Genç Gönüllülerinden olan 
 Emirhan Belli" Korona virüs nedeniyle Çocuklara Hijyen arttırıcı Sabun dağıtıyoruz".Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği ve sponsorlukta bulunduğu bu hijyen sabunlarının üretimini İstanbul' da gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmadaki en büyük  amacımız çocuklardaki hijyen alışkanlığı arttırabilmek.Çünkü Çocuklar hijyen alışkanlığın farkında değiller.Korona virüs ve hijyen bağlantısının farkında değiller.  Amacımız Doğu bölgelerindeki çocuklara ürettiğimiz hijyen artırıcı oyuncaklı sabunları göndermek" ifadelerini kullandı.
 Türk Kızılay Yeşilyurt Şubesi Başkanı Dr Dilek Korkmaz da "Covid-19 Korona virüs salgını ilimizde çok fazla yayıldı.Halkımızın kurallara uyması ve daha dikkatli davranması gerekiyor.Salgında Hijyenin önemini anlatmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor.Bu süreci hep birlikte atlatacağız" dedi.Korkmaz "Korana virüs salgınında hijyenin önemini anlayamayan çocuklarda farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik.
Amacımız  Hijyen alışkanlığını artırabilmek. Türk Kızılay Yeşilyurt Şubesi olarak faaliyetlerimiz devam edecek.
Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."dedi.
 Kiltepe Mahalle muhtarı Celal Demirtaş ise" Korona virüs salgınını önlemek amacıyla Kiltepe mahallesi çocuklara hijyen  ve temizlik alışkanlığı kazandırmak için oyuncaklı sabun veriyoruz.Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanlığına ve İstanbul’dan gelen misafirlerimize mahallemize böyle bir çalışmayı ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum dedi.

Bakmadan Geçme