• Haberler
  • Eğitim
  • Kişisel Gelişim ve Yabancı Dil Konferansı Düzenlendi

Kişisel Gelişim ve Yabancı Dil Konferansı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından

İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından “Kişisel Gelişim ve Yabancı Dil” konferansı düzenlendi. Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Söylemez katıldı.

Diyanet Gençlik Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Doç. Dr. İsmail Söylemez, kişisel gelişim ve yabancı dil hakkında bilgi vererek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Söylemez, yabancı dil öğrenmenin kişisel gelişime olumlu katkı sunduğunu belirterek yabancı dil bilmenin faydalarını anlattı.

Söylemez, yabancı dil öğrenmenin faydaları hakkında yaptığı konuşmada yabancı dil öğrenmenin beyni ve problem çözme yeteneğini geliştirdiğini söyledi. Doç. Dr. Söylemez, yabancı dil öğrenmenin ayrıca hafızayı geliştirerek Alzheimer hastalığını ve dikkat dağınıklığını önlediğini ve sesleri algılama yeteneğinin gelişmesine katkı sağladığını belirtti.

Doç. Dr. İsmail Söylemez, yabancı dil öğrenmenin insanları aynı anda birden fazla iş yapabilir hale getirdiğini, yeni bakış açıları kazandırdığını, anadilini geliştirdiğini, ders başarısını arttırdığını ifade etti.

Doç. Dr. Söylemez, son olarak yabancı dil bilmenin özgüven gelişimine olumlu katkısı olduğunu ve daha yaratıcı düşünmeyi sağladığını ifade etti.

Söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Bakmadan Geçme