Kendini Polis ve Savcı olarak tanıtan dolandırıcılara dikkat..!

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda

Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; 
•    2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet tabanca, 3 adet fişek ve 13 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.
•    Çavuşoğlu Mahallesinde plakasız motosikletin yapılan şase numarası sorgusunda çalıntı olarak arandığı tespit edilmiş, Şüpheli hakkında adli tahkikata başlanmıştır.
•    Kendisini polis, savcı olarak tanıtan şüpheli şahıslar Müşteki Ali Ç.'yi arayarak kimliğinin terör örgütünün eline geçtiğini bankada bulunan parasını çekerek belirtecekleri yere bırakması konusunda şahsı ikna ettikleri bilgisi üzerine; ekiplerimizce ivedi şekilde müştekinin kullanmış olduğu telefon hat kapattırılmış şüpheliler ile irtibatı kesilmiş, müştekinin bankada bulunan 100.000 TL’si şüpheliler tarafından çekilmesi engellenmiş. Müşteki’nin kardeşi Ahmet Ç'ninde aynı numaradan arandığını ve kardeşinin evden ayrılarak bankaya gittiği bilgisi üzerine Ahmet Ç.'ninde kullanmış olduğu hat kapattırılmış, şüpheliler ile irtibatı kesilmiş ve 62.000 TL kredi çekmesi engellenmiş, şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalara başlanmıştır.
•    Kendisini polis, savcı olarak tanıtan şüpheli şahıslar Müşteki Ali K’yi arayarak kimliğinin terör örgütünün eline geçtiğini bankada bulunan parasını çekmeye ikna ettikleri bilgisi üzerine; ekiplerimizce ivedi şekilde müştekinin kullanmış olduğu telefon hattı kapatılmış, şüpheliler ile irtibatı kesilmiş. Müşteki hesabından 4.200 TL çekerek şüphelilerin hesabına parayı yatıracağı esnada tarafımızca durdurularak herhangi bir mağduriyetin oluşması engellenmiş şüphelileri yakalama çalışmalarına başlanmıştır.
•    Sarıcıoğlu Mahallesinde sağlık ocağından cüzdan içerisinden 1500 TL çalınması olayı ile ilgili Faili meçhul şüpheli tespit edilerek Taştepe Caddesi üzerinde yakalanmış. Bahse konu para müştekisine teslim edilmiş tahkikata başlanmıştır.
•    Boztepe Caddesinde çevreye rahatsızlık veren abartı egzozlu motosiklete trafik yönünden işlem uygulanmıştır.
•    Hidayet Mahallesinde bir şahsı çeviren bir grup "Siz Suriyeli misiniz" dediklerini ve kendilerine saldırmaya başladıklarını bu esnada abisinin sağ bacağından kesici aletle yaralandığını akabinde kendilerine saldıran şahıslarında olay yerinden kaçtıklarını beyan eder. Faili Meçhul konu ile ilgili olarak ekiplerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda olayın şüphelileri İ. Ç. ve M. B. olayda kullanılan suç aleti bıçak ile birlikte yakalanmış tahkikat başlatılmıştır.
•    Tecde Mahallesinde bir apartmanın 10. Katında bulunan ikametten 1 adet 5 taş pırlanta yüzük, 1 adet Tektaş pırlanta yüzük, 1 adet çocuk bilekliği, 1 adet Apple saat ve şarj aleti, 1 adet çeyrek bilekliğin çalınması olayının Faili meçhul şüphelisi tespit edilmiş. Şüpheli yakalanmış çalıntı ziynet eşyaları eksiksiz şekilde müştekisine teslim edilmiş tahkikata başlanmıştır.
 

Bakmadan Geçme