Kayısı için destekleme alımları yapılacak

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldalı ziyaret ederek, kayısıda son dönemlerde yaşanan aşağı yöndeki fiyat istikrarsızlığı ve üreticiye verilecek destek konularını görüştü.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci,Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldalı ziyaret ederek, kayısıda son dönemlerde yaşanan aşağı yöndeki fiyat istikrarsızlığı ve üreticiye verilecek destek konularını görüştü.

Tüfenkci̇ görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile bir araya gelerek Malatya’mız ve Türkiye’miz için önemli bir tarım ürünü olan kuru kayısımızı konuştuk.
Görüşmemizde kayısı üreticilerimizin asla yalnız bırakılmayarak, gerekli şartlar oluştuğunda TMO’nun devreye girip,  desdekleme alımlarını gerçekleştirmesi yönünde karar alındı.
Malatya’da bulunan lisanslı depoların aktif olarak kullanılması ve çiftçimize acil ödemeler için ürünlerini depoya koyarak teminat gösterip, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım’dan 9 ay vadeli, 0 faizli, yani faizsiz kredi kullanma imkanından faydalanması yönünde de önemli bir adım attık. 
Yine kayısımızın bütün tarım ürünlerinde olduğu gibi, fiyat istikrarsızlığından etkilenmemesi için gerekli desteğin verilmesi yönünde karar aldık. 
Ayrıca lisanslı depolara ürünlerini teslim edenlere nakliye ve analiz desteği verilmesi için de gerekli talimatlandırma yapılmıştır. 
Hükümetimiz dün olduğu gibi bugün de kayısının ve kayısı üreticisinin yanındadır. 
Yine bir müjdeyi daha buradan paylaşmak istiyorum.
TMO’muz Malatya’ya yeni bir yatırım yaparak, yeni bir hububat ve çok amaçlı depo ve ofis binası yapacak. Buraların arsası alınmış olup, bahse konu yapılar proje aşamasındadır. İnşallah 2025 yılında inşaasına başlanıp bitirilecektir. Malatya’mıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme