Kayhan, Malatyalı sporcuların müsabakalardaki karnesini açıkladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Uluslararası müsabakalarda

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Malatya’da 67 farklı branşta 71 bin 590 lisanslı sporcunun bulunduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Uluslararası müsabakalarda 1 sporcunun birincilik, 2 sporcunun ikincilik, 6 sporcunun üçüncülük aldığını belirten Müdür Kayhan, 1 Avrupa Şampiyonu ve 1 Avrupa ikincisi çıkardıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Malatyalı sporcuların müsabakalardaki karnesini açıkladı. Malatyalı sporcuların hem ülke genelinde hem de uluslararası müsabakalarda üstün başarı yakaladığını aktaran Müdür Kayhan,”2022 Yılında ulusal müsabakalara 210 kafile ile Anadolu Yıldızlar Ligine 52 kafile ile katılım sağladık. GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları kapsamında 44 branşta 51 bin sporcuyla çalışmalarımız devam etmektedir. Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında 24 bin 56 sporcumuza eğitimlerimiz devam ediyor. Sportif Yetenek Taraması Projesi (3-4-5 Sınıf) kapsamında 20 bin yetenekli sporcumuza ulaştık. İlimizde 67 farklı branşta toplam 71 bin 590 lisanslı sporcu (erkek:47.898 kadın: 23.692) bulunuyor. İlimizde toplam 360 spor kulübü bulunmakta ve bunlardan 248 kulüp faal olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değildir. Bu rakamlar Malatyalıların spora merakı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençliğe vermiş olduğu önemi gözler önüne serilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da eğitim gören sporcuların elde ettikleri başarıları sıralayan Müdür Kayhan, ”Gençlerin spor faaliyetlerinde aktif rol oynamasında büyük yatırımların yapıldığını belirten Müdür Kayhan,” Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun tensipleri ile birlikte Malatya’nın 13 ilçesinde tamamlanan ve yapımına devam eden spor tesislerimiz ile birlikte geleceğe emin bakan ve spor ile iç içe yaşayan gençliğimiz için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Malatya’da 67 farklı branşta 71 bin 590 lisanslı sporcumuzun her zaman destekçisi olduk.  İlimizde 2022 yılında çeşitli branşlarda toplam 40 sporcu milli takıma davet edildi. 2022 yılında derece elde eden sporcu sayıları: Avrupa şampiyonu 1 sporcu, Avrupa 2.si 1 sporcu, Uluslararası turnuva 1.si 1 sporcu, Uluslararası turnuva 2.si 2 sporcu, Uluslararası turnuva 3.sü 6 sporcu, Türkiye 1.si 18 sporcu, Türkiye 2.si 11 sporcu, Türkiye 3.sü 23 sporcu dereceye girdi.” Dedi 

Bakmadan Geçme