Kangal'a 4 Yıldızlı Otel

İlçemizde hazır beton alanında faaliyet gösteren 'Acem beton´ firmasının Kangal´a yaptıracağı

İlçemizde hazır beton alanında faaliyet gösteren ‘Acem beton´ firmasının Kangal´a yaptıracağı ‘Divalin´ adını taşıyan dört yıldızlı otelin temeli atıldı.
Uzun yıllardır ilçemizde hazır beton işiyle uğraşan Malatya menşeili ‘Acem beton´ firması tarafından yaptırılan dört yıldızlı otelin temeli düzenlenen törenle atıldı.
İlçe girişindeki kurusırt mevkiinde gerçekleştirilen temel atma törenine firma sahibi Mesut Karabulut´un yanısıra Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk´de katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Öztürk, yapımı tamamlandığında önemli bir boşluğu dolduracak olan otelin Kangal´ın yanısıra Divriği ve Gürün başta olmak üzere çevre ilçelerin de ihtiyacına cevap verecek nitelikte hizmet vereceğini söyledi. Kangal/balıklı kaplıca, Divriği/ulu camii ve Gürün/gökpınara önemli oranda ziyaretci geldiğini belirten Öztürk, böyle bir ihtiyacı görüp ilçemize yatırım yapan acem beton sahibi Mesut Karabulut´a teşekkür etti.
Daha sonra söz alan yatırımcı Mesut Karabulut, uzun süredir Kangal´da hazır beton işi yaptıklarını ve başta maden şirketleri olmak üzere ilçede ciddi bir potansiyel gördükleri için böyle bir otel yatırımına karar verdiklerini söyledi.

2019´un Mayıs ayında hizmete girecek...
Temeli atılan otelin gelecek yıl Mayıs ayında hizmete gireceğini belirten Karabulut, dört yıldızlı standarlara sahip olacak otelde 76 adet normal oda 8 adet suit oda 1 adet de kral dairesi diye tabir edilen odanın bulunacağını ve ayrıca yüzme havuzu ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı toplantı salonunu da bulunacağını ifade etti.
Yörede önemli bir maden potansiyelin olduğunu belirten Karabulut, mevcut maden şirketlerinin yanısıra Kangal´ın yeni yatırımcıların da uğrak yeri olmaya başlamasının otel kararlarında etkili olduğunu, ayrıca Divriği ulu camii ve Gürün/ Gökpınar´ın Kangal´a 70 km yakınlıkta olmasından sebep yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin önemli bir potansiyel olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde otelin temeli atıldı. Tören için hazırlanan pastayı ise belediye başkanı Mehmet Öztürk ve Yatırmcı Mesut Karabulut birlikte kesti.

HABER:MEHMET SATILMIŞ

Bakmadan Geçme