Kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verilecek

Meclis'e sunulan düzenleme ile kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başlattığı bu düzenleme, kamu görevlilerinin artık sadece bir görevleri için maaş alacakları şekilde tasarlandı.

Yeni yasa tasarısına göre, her statüdeki kamu görevlisi sadece bir görev için maaş alabilecek ve bu maaş, en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek. Ek olarak, görev tazminatı veya huzur hakkı gibi ödemeler de artık hazine geliri olarak değerlendirilecek.

Düzenleme, tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak ve 32 madde ile bürokratların tasarruf tedbirlerine uymamaları durumunda çeşitli idari cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini belirtiyor. Bu cezalar arasında maaş kesintisi ve hatta işten çıkarma da yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, düzenlemenin denetimini üstlenecek ve kurumların harcamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunu izleyecek.

Sonuç olarak, kamu kurumlarındaki harcamaların ve uygulamaların denetim altında tutulması ve düzenlemeye uygun olup olmadığının izlenmesiyle ilgili olarak alınacak tedbirlere uymayanlar hakkında disiplin hükümleri uygulanacak ve sonuçları Cumhurbaşkanlığı'na bildirilecek. (İLKHA) 

Bakmadan Geçme