Kalite Güvence Sisteminde Risk Yönetimi ve Doğal Afetler Toplantısı Yapıldı
İnönü Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemi Faaliyetleri kapsamında
İnönü Üniversitesinin katılımı ile “Kalite Güvence Sistemi Çerçevesinde Risk Yönetimi ve Doğal Afetler” konulu toplantı çevrim içi gerçekleştirildi.
İnönü Üniversitesi Kalite Yönetim Sistemi Faaliyetleri kapsamında, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay başkanlığında düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. İbrahim Türkmen ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Baş Denetçisi ve Uzman Eğitimci Hidayet Şahin katıldı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kalite yönetim sisteminde İnönü Üniversitesinin 6 yıl önce birinci beş yılı tamamlandığını, ikinci beş yılın üzerinden 1 yıl geçtiğini ifade etti. Rektör Kızılay “Önümüzde de bu süreci daha iyi yönetebileceğimiz yönünde deneyimleri çok olan çalışma arkadaşlarıma sahip olmak üniversitemizin en büyük kazancıdır.” dedi.
Kalitenin bütün standartları kapsayan bir yönetim anlayışı olduğunu söyleyen TSE Baş Denetçisi ve Uzman Eğitimci Hidayet Şahin, kişisel davranışlardan kurumsal başarılara kadar her şeyin kaliteden geçtiğini vurguladı.
Konuşmasının devamında Şahin “Risk yönetiminde arzu ettiğimiz kaliteyi elde edebilmemiz için muhakkak belirsizlikleri tanımlayıp bunları yönetebilir hale getirmemiz gerekir. Bu doğal afetler ile mücadele için de geçerlidir. Bu riskleri yönetemeyenler krizi yönetmek zorunda kalırlar.” dedi.
Risk yönetiminde en az maliyetle en yüksek kaliteye ulaşmanın mümkün olduğunun altını çizen Hidayet Şahin, en fazla belirsizlik yaratan şeylerin başında doğal afetlerin geldiğini, risk analizi ve eylem planı yapmadan doğal afetler ile sadece kriz yönetimi ile başarılı olmanın mümkün olmayacağını belirtti.
TSE Baş Denetçisi ve Uzman Eğitimci Hidayet Şahin son olarak şunları söyledi:
“Başımıza gelen bir olay risk yönetiminden çıkıp, kriz yönetimine girebiliyor. Risk yönetimin çıkıntısı acil ve yönetim oluyor. Özel sektörde krizi yönetemeyenlerin ticari hayatları son buluyor. Riski yönetemeyip kriz aşamasına geldiğimizde örneğin deprem kaynaklı mal ve can kaybı artıyor. Üniversitemizin eğitim, bilimsel süreçleri aksıyor. Krizi yönetmeyelim, riskleri yönetelim.”
Toplantıda daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, 6 Şubat depreminden sonra Malatya’nın durumu ve yeni yapılarda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda dinleyenlere bilgi verdi.
Toplantı soru ve cevabın ardından son buldu.