İtibar suikasti mahkemelere intikal etti

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Sn. Aysun Bay Karabulut'un Avukatı Devrim Nur Kayabalı yazılı açıklama yaptı

Müvekkilimiz Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Sn. Aysun Bay Karabulut hakkında, 22.11.2021 tarihinde bazı basın yayın kuruluşlarınca yakışıksız ve gerçek dışı ithamlar ile özel verileri kamuoyuna sızdırılarak , itibar suikastinde bulunulmuştur. 

İlgili Sulh Ceza Hakimlikleri’nce konusu suç teşkil eder bu yayınlara 27.11.2021 Tarihinde tarafımızca Erişim Engeli alınmış olup, bazı basın yayın kuruluşları mahkeme kararını ihlal ederek, yakışıksız saldırılarını sürdürmekte; hatta vekaleten iş yürüttüğümüz atılı konuda tarafımızı dahi hedef alarak bizleri dahi hedef göstermekte, kamuoyunda küçük düşürme gayreti gibi manasız bir gayret sürdürmektedirler. 

Basın hür ve özgür olmakla birlikte, kişilik haklarının başladığı yer de bu özgürlüğün biteceği şüphesizdir. Basın gücünün kötüye kullanılması kabul edilebilir değildir.
Müvekkilimiz aleyhine başlatılan bu itibar suikastinin amacına erişemeyeceğini, müvekkilimizin bir Bilim insanı olduğunu ve inandığı doğrulardan şaşmadan, hizmet verdiği kurum ve ülkesi için çalışmalarını yılmadan sürdüreceğini,  ilgili konunun çözümünü Türk Mahkemeleri’ne intikal ettirdiğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Hukuk Devleti olduğunun altını da önemle çizerek ;  

İlgili yayın içerikleri, 5187 S. Basın Kanunu’na , 5237 S. Türk Ceza Kanunu’na, 6698 S. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na , Anayasa ve Uluslararası sözleşmelerin tamamına aykırı olup; suç teşkil etmektedirler. Müvekkilimize yapılan bu haksız saldırı neticesinde, Adli Merciler önündeki tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Kamu Kurum ve Kuruluşları’ na şikayetlerimizi ilettiğimizi, sürecin ve davanın yakınen takipçisi olduğumuzu Kamuoyuna Saygıyla Arz ederiz. 

Av. Devrim Nur Kayabalı

Bakmadan Geçme