İthal İmplant Vatandaşı Büyük Bir Şekilde Etkiliyor

Diş Hekimi Ömer Önder GÜNEŞ

İthal İmplant vatandaşı büyük ölçüde etkilediğini dile getiren Diş Hekimi Ömer Önder Güneş konu hakkında bilgilendirme yaptı. Güneş ;
"Ben Diş Hekimi Ömer Önder GÜNEŞ 25 yıldır bu sektörde görev yapmaktayım. Sektörümüz son 10 yıldır büyük gelişmelere açıldı. İmplant tedavisinin çok yaygınlaşmasından sonra mesleğimize birde  dijital sistemler eklenince  meslek tamamen boyut değiştirdi. Bu boyutun değişimi ile birlikte genelde ithal ürünlerden çalıştığımız için maliyetleri oldukça arttı. Vatandaşlarımızı da bu maliyetlerin yüksek olması ve dolar bazlı bizlere gelmesi ve ayrıca yanında  tedavi seçeneklerinin de yanında olması hem vatandaşlarımızı hem de sektörümüzü oldukça etkiledi.
Diş Hekimi Ömer Önder GÜNEŞsözlerine şöyle devam etti; Hastalarımızın istediği tedavi sabit protetik tedaviler olduğu için iplant ,kaplama ve protez daha estetik tedavilerekaydığı için hastalarımız bu kalemlerde de ithal ürünler ile yapıldığı için fiyatlarımızda da olur olmadık değişiklikler oldu. Bu değişiklikler hem vatandaşlarımızı  hem de sektörümüzü büyük bir şekilde etkiledi. Ne kadarda fiyatlarımızı hastalarımıza yansıtmakistemesekte bu italkalem ürünlerindeki artış  sektörümüzü iyi yönde etkilemedi. Bununla birlikte değişik tedaviler estetik tedaviler maliyet oluşturmakta bu maliyetinde bir kısmını ister istemez hastamıza yansıtmaktayız. Tabikii bu piyasadaki iniş çıkışlar hastamızın bize güvenini de sarsmakta fiyatlar aynı ayarda olmadığı için hastalarımızın bize olan güvenlerini de olur olmadık yitiriyorlar.  Sektörümüzü % 70-80 ithal ürün kalemlerinden  oluşturduğu için ithal ürünlerdeki fiyat değişiklikleri direk sektörümüzü etkilemektedir. Buna rağmen ekibim ile birlikte vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi daha iyi bir hizmet sunarak onlardan aldığımız bir teşekkür bizlerin üzerindeki yorgunluğu fazlasıyla alıyor." dedi.
RÖPORTAJ:MEHMET SATILMIŞ
 

Bakmadan Geçme