İnovatif teknolojileriyle öne çıkan Hilti paydaş iletişiminde de farklılaşıyor
Bütüncül ve yenilikçi yaklaşımıyla inşaat sektörünün gelişimine öncülük eden Hilti Türkiye müşterileri, çalışanları, üniversiteler ve STK'larla sürdürülebilir bağ kuruyor
İleri teknolojisi ve inovasyon çalışmaları ile kurulduğu günden bu yana inşaat sektörüne yüksek katma değerli çözümler sunan Hilti, sahip olduğu bütüncül ve yenilikçi bakış açısıyla sektörün gelişimine öncülük etmeyi amaçlıyor. Müşterilerinin ve çalışanlarının yanı sıra üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla da sürdürülebilir bir bağ kurmayı çok önemsediklerini belirten Hilti Türkiye İstanbul ve Akdeniz Satış Direktörü Can Dalaman, çalışma kültürlerini bu kapsamda güncellediklerini açıkladı.
İnşaat sektöründe yeni nesil hizmet anlayışı ve üstün performansa sahip teknolojik ürünleriyle faaliyet gösteren Hilti, geleceği referans alan yaklaşımıyla sektöre yüksek katma değer sunuyor. Gelişen dünyanın değişen dinamikleri karşısında bakış açılarını ve çalışma kültürlerini de güncellediklerini dile getiren Hilti Türkiye İstanbul ve Akdeniz Satış Direktörü Can Dalaman, “Hilti’nin merkezinde her zaman insan yer alıyor. Bu bakış açımız ve hayata geçirdiğimiz projelerle çağımızın çalışma anlayışına yeni bir kimya ve özgün bir perspektif kazandırıyoruz. Çalışanlarımızla sürekli etkileşimde olduğumuz, geleceğin karar vericileri olarak gördüğümüz öğrencilerle güçlü bir bağ kurduğumuz, ortak sorunlar için sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle beraber hareket ettiğimiz organizasyon yapımızla tüm sektörün gelişimine öncülük etmeyi hedefliyoruz.” dedi.
“İş Ortaklığı” modeliyle müşterilerinin çözüm ortağı olmak istiyor
Müşterileriyle daha fazla etkileşim halinde olmak için “İş Ortaklığı” modelini hayata geçireceklerini söyleyen Can Dalaman, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu modelde servis ve yazılım danışmanlarımız, müşterilerimizi ofis, şantiye ve üretim alanlarında ziyaret edip müşteriye özel analizler yapıyor ve onların yaşadıkları zorlukları belirleyip çözüm önerileri ile potansiyel tasarruflarını sunuyor. Örneğin, sarf yönetiminde zorluklar yaşayan bir müşterimize sarfların yönetimini sağlamak, zaman ve paradan tasarruf ettirmek için “Sarf Dolabı” önerirken, “El Aleti Parkı Yönetimi” ile müşterimizin şantiyedeki el aleti optimizasyonunu sağlıyoruz, ek olarak kısa dönem el aleti kiralama hizmeti de veriyoruz. İleri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Mühendislik Eğitimleri, ON!Track ile varlık yönetimi ve diğer hizmetlerimizi birleştirerek müşterimizin tüm ihtiyaçlarına karşılık veren “İş Ortağı” olmak istiyoruz.”
STK’lar, yerel yönetimler ve üniversitelerle dirsek teması içinde çalışıyor
Faaliyetlerinde bütüncül bir perspektif belirlediklerini söyleyen Dalaman;“Hilti Türkiye olarak inovatif ürünlerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversitelerle de iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin bir gerçeği olan depremler konusunda bugüne kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonu ile yürütülen yeni deprem yönetmeliği çalışmasına kendi alanımızla ilgili katkı sağladık.Mevcut yapıların incelenmesi için yerel yönetimlerle ve düşük dayanımlı betonların güçlendirilmesi projelerinde İTÜ ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Kaliteli bina inşasına katkı sağlamak için özellikle deprem ve kentsel dönüşüm konusunda sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile ortak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bunun yanı sıra çalışanlarımızın doğum günlerinde onlar adına her sene farklı bir sivil toplum örgütüne bağış yaparak sosyal sorumluluk anlayışımızın şirket kültürünün bir parçası olmasını amaçlıyoruz. Koruncuk Vakfı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) gibi vakıflarla iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Pandeminin etkisiyle zorunlu olarak ara verdiğimiz vakıf etkinliklerine önümüzdeki günlerde gönüllü ekibimizle katılmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Çalışanlarının gelişimlerini destekliyor, katılımcı ve eşit bir ekosistem hedefliyor
Çalışanlarının hem kişisel hem de kariyer gelişimlerini son derece önemsediklerinin altını çizen Dalaman, “Mevcut çalışanlarımızın kariyerlerini güçlendirmek ve bünyemize yeni yetenekler kazandırmak üzerine çalışıyoruz. Bu kapsamda ‘Yetenek Yönetimi’ alanında özellikle ‘Performans Yönetimi’ ve ‘Stratejik İnsan Gücü Yönetimi’ proseslerini uyguluyoruz. Hilti Türkiye’deki yetenekli çalışanlarımızın Ortadoğu, Türkiye ve Afrika’dan oluşan META Bölgesi içindeki diğer Hilti organizasyonlarına atamalarını yapıyoruz. Bu çalışmamız ile Hilti Türkiye’nin Hilti global için bir yetenek havuzu haline gelmesini hedefliyoruz. ‘Kariyer köprülerinizi Hilti ile sağlamlaştırın’ adını verdiğimiz mentorluk programımızda kadın öğrencilerimizle Hilti yöneticilerimizi bir araya getiriyoruz. Mentorluk programı kapsamında genç öğrencilerimizle iş hayatına hazırlanmaları ve farkındalıklarını geliştirmeleri hedefiyle ileride neler yapmak istedikleri üzerine konuşuyoruz. Satış, pazarlama ve mühendislik departmanlarımızda başlattığımız “Kadın stajyer” programımız ile hem şirketimizdeki yeni mezun genç kadın sayısını artırmayı hem de kadınların iş gücüne daha fazla katılmalarını amaçlıyoruz. Çünkü Hilti’de eşitliği önemsiyoruz. Sektörümüzde kadın istihdam sayısı oldukça düşük olduğu için de özellikle kadın konusuna vurgu yapıyoruz. Ayrıca, her ticari işletmenin çeşitliliği sağladığı, eşitlikçi yaklaşım ve dahil etme kültürünü benimsediği noktada, bu işletmelerin finansal sonuçlarının da daha iyiye gittiğini biliyoruz. Dolayısıyla kadın çalışan sayımızı arttırmak her daim gündem başlıklarımız içinde yer alıyor.” diye konuştu.