• Haberler
  • Eğitim
  • İnönü Üniversitesinde Oryantasyon Programı Tamamlandı

İnönü Üniversitesinde Oryantasyon Programı Tamamlandı

İnönü Üniversitesinde yeni başlayan öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

İnönü Üniversitesinde yeni başlayan öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi. 3 gün süren oryantasyon programının ilki İnönü Üniversitesi Merkez Amfi’sinde gerçekleştirildi.

Programda; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Neziha Üstüner, Sağlık ve Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürü Oğuz Avcı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Personeli Tacettin Koyunoğlu, Dış İlişkiler Birimi Personeli Önder Yücel ve Engelsiz İnönü Koordinatörü Orhan Şahin öğrencileri bilgilendirdi.

İlk olarak konuşan Tacettin Koyunoğlu, üniversitenin eğitim ve öğretim yönetmeliği hakkında bilgi vererek, öğrenci bilgi sisteminin kullanımı, öğrenci kimlik kartlarının temini, diploma, diploma eki, e-imzalı öğrenci belgesi ve transkript alma hakkında bilgilendirme yaptı.

Daha sonra söz alan Önder Yücel, yurt içi ve yurt dışı değişim programlarından bahsederek, Erasmus, Mevlana ve Farabi programlarının başvuru süreç ve kriterlerini öğrencilerle paylaştı.

İnönü Üniversitesinin kütüphane hizmetleriyle ilgili konuşan Neziha Üstüner de kütüphane hizmet saatleri, kütüphane kataloğunu nasıl tarayacakları, ödünç hizmetleri ve okuyucu yükümlülükleri hakkında bilgi verdi. Üstüner, ayrıca kütüphane web sayfasından neler yapabilecekleri ve elektronik kaynaklara uzaktan erişimleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Orhan Şahin ise üniversitede engelli öğrencilere yönelik fiziki mekân eğitimi ve sosyokültürel alanlarda erişilebilirliği sağlamak için Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü’nün kurulduğunu belirtti. Şahin, öte yandan engelli öğrencilerin yaşadıkları sorunları fakültelerin akademik birim sorumlusuna ya da birim öğrenci temsilcilerine iletmelerini istedi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın hizmetlerinden söz eden Oğuz Avcı ise yemek, barınma, kültürel faaliyetler, psikolojik danışmanlık gibi pek çok faaliyette bulunduklarını söyledi.

10 Ekim’de başlatılan çeşitli fakülte ve meslek yüksek okullarına yönelik düzenlenen oryantasyon programı, 12 Ekim’de Turgut Özal Kongre Merkezi’nde son buldu.

Bakmadan Geçme