INC tarafından Dubai'de düzenlenecek Kongrede Kayısının geleceği konuşulacak

Kayısının Geleceği Dubai'de Konuşulacak

INC tarafından Dubai'de düzenlenecek Kongrede, Kayısının da içerisinde bulunduğu tüm kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki ürünlerin rekolte tahminleri, arz, talep ve ticaretiyle ilgili en son istatistikler konuşulacak.
Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC), bu yıl 39’uncu kez 11-13 Mayıs’ta Dubai’de düzenlenecek.
INC Kongresi’nin kuru meyve endüstrisiyle ilgili tek uluslararası etkinlik olduğuna değinen Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) Türkiye Büyükelçisi Ahmet Bilge Göksan, ana gündemin sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği olduğunu söyledi. 
40 firmanın stant açarak en yeni ürün ve hizmetlerini sergileyeceğini anlatan Göksan, Kongrede sürdürülebilirlik ve beslenme araştırmaları başlıklarında seminerler düzenleneceğinin de altını çizdi. Göksan, “Sürdürülebilirlik yıllardır ajandamızda bulunan, üzerine çok kafa yorduğumuz bir konu. INC Kongresi’ndeki Sürdürülebilirlik Semineri; su kaynakları ve gıda güvenliği ilişkisinin de kapsamlı bir şekilde irdeleneceği, masadaki en kritik başlıklardan biri. Beslenme Araştırmaları Semineri’nde ise tüketim alışkanlıklarında değişmesiyle dünyada yükselen trendlerden biri haline gelen; kuru meyvelerin sağlığa faydaları tartışılacak. Aynı zamanda sektörün önde gelenlerine ödüller takdim edilecek” dedi. 
Ebubekir Atilla

Bakmadan Geçme