İmza Günü Etkinlikleri Yoğun İlgiden Açık Alanda Yapıldı

9.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na Kitapseverlerin İlgisi Yoğun

Pandemi döneminin ardından bu yıl 13 Mayıs tarihinde kapılarını kitapseverlere açan 9. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.
Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, organizasyonunu ise Kültür A.Ş.’nin yaptığı, 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, kitapseverlerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Sezai Karakoç Anısına gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en önemli fuarları arasında yer alan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, kitapseverlerle yayınevleri ve yazarları buluşturuyor. 

Kitap fuarı etkinlikleri kapsamında imza günleri, söyleşiler, paneller, konferanslar, yazar öğrenci, yazar okur, yazar stk buluşmaları gerçekleştiriliyor. Kitapseverlerin yoğun olarak ilgili gösterdiği fuarda imza günü etkinliği düzenleyen yazarlar ve yayın evleri, çocukların ve büyüklerin fuara gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti.

İmza Günü Etkinliği Yoğun İlgiden Açık Alanda Yapıldı

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında kitapseverlerle buluşan yazarlar, imza günü etkinliğinde okurlarıyla bir araya geldi. Yayın evlerinin kurduğu stantlarda yapılması planlanan imza günü etkinlikleri ilginin yoğun olması nedeniyle Mişmiş Park alanında Yeni Fuar Merkezinin açık alanında gerçekleştirildi. Açık alanda kurulan stantlarda okurlarıyla buluşan yazarlar, manzara ve güzel hava eşliğinde okurlarıyla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Okurlar ise sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdular.

Şener, “Kitap Fuarı Malatya’nın Kayısısı Gibi Her Geçen Yıl Tatlılaşıyor”

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda kitapseverlerle ve okurlarıyla buluşan Gazeteci Yazar Nedim Şener, iki yılın ardından kitapseverlerle buluşan fuar hakkında “Malatya’yı herkes kayısısıyla tanırdı, bundan sonra kitap fuarıyla tanıyacak. Çünkü çok tatlılaşıyor. Aynı Malatya’nın güneşini aldığı kayısısı gibi her geçen yıl tatlılaşıyor, iyileşiyor. Daha önce dar imkânlarda yapılan fuar bu yıl Büyükşehirlerde bildiğimiz daha geniş fuarları aratmayacak hale gelmiş. Yoğunluğun heyecanı ve gençliğin ilgisi çok iyi. Malatya’ya her geldiğimde seviniyorum ama bu sefer geldiğimde gördüğüm, tanıdığım ve görüştüğüm insanlar ayrıca mutluluk verdiler. Bol kitaplı günler diliyorum. Malatya’yı yönetenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve valimize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve valimizin kitaplara ilgisi olmasa bu şekilde fuarlar olmaz. Kitap evlerinin Malatya’da olması fuarın ne kadar büyüdüğünü ve büyüyeceğini gösteriyor” açıklamasında bulundu.

9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na katılan yazarlar söyleşi ve panellerini de Yeni Fuar Merkezi alanında yapıyor. Ayrıca yazarlar fuar alanında yer alan alanda radyo ve TV programlarına da katılarak söyleşilerde bulunuyor.

13 Mayıs’ta kapılarını kitapseverlere açan 9. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, 22 Mayıs tarihine kadar kitapseverlerle buluşmaya devam edecek. Kitap Fuarına gitmek isteyen vatandaşlar için fuar süresince şehir merkezi Emekliler Parkı önünden 11.00 – 19.30 saatleri arasında her 30 dakikada bir ücretsiz otobüs seferileri de Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor.
 

Bakmadan Geçme