İmam Hatip Ceylan: Çocuklar camilerin gülüdür

Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla öğrenciler çok sevdikleri camilere, eğitimciler ise öğrencilerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla öğrenciler çok sevdikleri camilere, eğitimciler ise öğrencilerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Temmuz itibari ile "Elif, Be, Te, Se, Cim Başlıyor Kur’an Sevincim" sloganı ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da yaz Kur’an kursları büyük coşku ve sevinçle başladı.

Sabahın erken saatlerinde camilerin ve Kur'an kursların yolunu tutan binlerce öğrenci, eğitmenler tarafından Kur'an-ı Kerim dersi başta olmak üzere dini temel bilgiler öğreniyor.

Öğreticiler ile sevinçleri gözlerinden okunan çocuklar, yaz Kur'an kurslarının başlaması nedeniyle yaşadıkları sevinci İLKHA muhabirine anlattılar.

"Henüz kayıt yaptırmayan ailelerimiz varsa, çocuklarını getirip kayıt yapabilirler"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'daki camilerde de 1 Temmuz itibariyle yaz Kur'an kurslarının başladığını belirten İmam Hatip Necmeddin Ceylan, "Bu vesileyle haberi olmayan, henüz kayıt yaptırmayan ailelerimiz varsa, çocuklarını getirip kayıt yapabilirler. Daha geç değildir. Camimizde şu anda sabah ve öğleden sonra olmak üzere 200'e yakın erkek ve 200'e yakın kız öğrenci olmak üzere toplamda 400 öğrencimiz var. 4-6 yaş grubunda da yaklaşık yüz öğrencimiz mevcut." dedi.  

"Çocukların derslerinin takibi için ailelere büyük fedakârlık düşüyor"

"Bizler cami görevlileri olarak arzumuz her daim öğrencilerimizin camilere gelerek bizimle beraber olmalarıdır." diyen Ceylan, "Yani bu okul döneminde olsun, yaz tatillerinde de olsun. Sürekli onlara eğitim vermeye hazırız. Tabii bizim vermiş olduğumuz eğitim ve dersleri ailelerde evde destek vererek takip ederse, çocukların derslere devam etmeleri ve unutmamaları açısından çok güzel olacaktır. Bu minvalde öğrenci her sene aynı kaldığı yerden devam etmemesi için ailelerimize büyük fedakârlık düşüyor." şeklinde konuştu.


"Çocukların edepli, terbiyeli ve Kur'an ahlakı üzerinde yetişmeleri için gayret ediyoruz"

Öncelikli olarak görevlerinin Yüce kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'i öğrencilere öğretmek olduğunu kaydeden Ceylan, ama bununla beraber değerler eğitimi dediğimiz işte çocuklarımızın gelişimi konusunda olsun, anne babaya saygısı olsun, çevrenizdeki insanlara saygısı olsun, ahlak eğitimi olsun yani sosyal ortamda bir öğrencinin, bir gencin nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili dersler vermeye gayret ediyoruz. Bu anlamda ahlak çok önemlidir. Çocukların edepli, terbiyeli, ahlaklı ve Kur'an ahlakı üzerinde yetişmeleri için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar camilerin gülüdür"

Ceylan, "Camiye gelen çocuklar, aynı zamanda camilerimizin birer gülüdür. Eğer çocuklarımız aramızda olduğunda camilerimiz çiçek açacak. Bu anlamda güzel bir ortamda birlikte ibadet etmek, muhabbet etmek ve güzel vakit geçirmek için şimdiye kadar camiye gelemeyen bütün çocuklarımızı bekliyoruz." dedi.

"Kur'an kursuna gelmek eğlenceli oluyor"

Camiye Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye geldiğini söyleyen öğrencilerden Yunus Emre Kapan, "Elif'Ba'daki arkadaşlarımız Kur'an'a geçmeye çalışıyor. Ondan sonra teneffüste oyun oynuyoruz. Hocamız ders veriyor, derslerimizi yapıyoruz. Kur'an kursuna gelmek eğlenceli oluyor. Çok sevinçliyim, çok mutluyum." diye konuştu. 

"Kur'an kurslarının açılmasına ve ders saatlerinin uzamasına çok sevindim"

Kur'an kursu açıldığı için çok sevindiğini ifade eden Mustafa Nazım Telli, "Saatlerin uzanmasına da çok sevindim. Önceki sene dersler daha erken bitiyordu. Şimdi sabah saat 08.00'de başlıyor ve 12.00'de bitiyor. Burada arkadaşlar edindim. Elifba'yı öğreniyorum. Çok güzel geçiyor." diyerek duygularını paylaştı.

"Kur'an kursu açıldığı için çok mutluyum çünkü burada çok şey öğreniyoruz"

Öğrencilerden Toprak Kavukçuoğulları, "Kur'an kursu açıldı diye çok mutlu olduk. Malatya'da deprem olduğu için her taraf yıkıldı ama gene güzel olacak inşallah. Kur'an kursu çok güzel. İyi hocalarımız var ve iyi arkadaşlarım var. Bilgi açısından burada çok şey öğreniyoruz." dedi.

"Oyunlar oynayarak Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek eğlenceli oluyor"

Ömer Faruk Ceylan ise, oyunlar oynayarak ve eğlenerek Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerinin çok eğlenceli olduğunu ifade etti.

"Burayı çok seviyoruz ve arkadaşlarımızla çok mutluyuz"

Kur'an kursu hocalarının kendilerine Kur'an-ı Kerim'i çok güzel öğrettiğini kaydeden Melek Korkmaz, camiyi çok sevdiklerini ve arkadaşlarıyla çok mutlu olduklarını söyledi.

"Hocalarımız bize çok iyi davranıyor"

Eğitmenlerin kendilerine çok iyi davrandığını kaydeden Özlem Ecrin Erdoğan, "Hocalarımız bize çok iyi davranıyor ve bize hiç kızmıyor. Kur'an öğrenmek çok güzel bir şey. Hem Kur'an öğreniyoruz hem de etkinlikler yapıyoruz. Eğlenerek çok güzel vakit geçiriyoruz." diye konuştu.

"Burada sadece Kur'an-ı Kerim öğrenmiyoruz. Eğleniyoruz, oyunlar oynuyoruz"

Burada öğrendiklerinin ileriki hayatlarında kendilerine lazım olacağını söyleyen Zehra Güven, "Kur'an-ı Kerim'i ve dinimizin temel bilgilerini öğrenmek için Kur'an kursuna geldik.  Çünkü ileriki hayatımızda bu bilgiler bize lazım olacak. Örneğin okulda din kültürü öğretmenimiz bize soru sorduğunda konuyu bildiğimizde rahatlıkla cevap veririz. Burada sadece Kur'an-ı Kerim öğrenmiyoruz. Eğleniyoruz, oyunlar oynuyoruz. Yani vaktimiz çok güzel geçiyor." dedi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme