• Haberler
  • Eğitim
  • İlahiyat Fakültesi'nin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İlahiyat Fakültesi'nin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat, Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Battalgazi Müftüsü Hüseyin Özdemir, Yeşilyurt  Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Kenan Dorman’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım “Mezuniyetiniz hayırlı olsun. Bundan sonra yaşayacağınız hayatınız hayırlı, huzurlu olsun. İnşallah en kısa zamanda iş hayatına atılacağınız imkânları Yüce Mevla’m sizlere nasip etsin. Ailenizle beraber yeni hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren değerli hocalarımıza hayırlı ömürler diliyorum.” dedi. Yıldırım, depremde hayatını kaybeden 7 İlahiyat Fakültesi öğrencisi ile vatandaşlar için dua etti.

Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Zeynep Karaçor, desteklerinden dolayı ailesine ve hocalarına teşekkür etti. Ayrıca Karaçor, vefat eden arkadaşlarına rahmet diledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat yaptığı konuşmada bu yıl 426 öğrencinin fakülteyi bitirdiğini belirterek bugüne kadar toplam 3 bin 36’sı örgün, 5 bin 655’i İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM) olmak üzere toplam 8 bin 691 öğrencinin İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduğunu ifade etti.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında 14. sırada yer aldığına dikkat çeken Dekan Kubat, depremden etkilenen fakülte binasının tamir edilerek 16 Ekim’de açılacak olan yüz yüze eğitime hazır hale geleceğini belirtti.

Kubat, bu çalışmalarda emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay olmak üzere Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Yardımcıları ile Yapı İşleri Daire Başkanlığı’na teşekkür etti.

Ayrıca mezun olan öğrencileri de tebrik eden Prof. Dr. Mehmet Kubat “Ülkemizin ve İslâm âleminin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Fakültede ülkemizin en saygın öğretim üyelerinden aldığınız sahih din anlayışını kuşanarak ülkemiz, İslâm âlemi ve bütün dünyaya İslâm’ın aydınlık mesajını sizler taşıyacaksınız. Sizlerin umutlarımızı ve güvenimizi boşa çıkarmayacağınıza olan inancımız sonsuzdur.” şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Kubat’ın ardından konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de bir İmam Hatip mezunu olarak öğrencilere yaşadığı hayat tecrübelerinden bahsederek  azim, sabır ve sebat ile hedeflerine ulaşabileceklerini anlattı. Başkan Güder, mezun öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunarak tebriklerini iletti.

Son olarak konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise “Siz Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun oldunuz. Pandemi ve deprem nedeniyle yüz yüze eğitime az katılmış olsanız da İnönü Üniversitesi ülkemizin en köklü üniversitelerinden biridir. Fakültemiz de Türkiye’nin en iyi ilahiyat fakültelerinden biridir. Bu nedenle sizleri yetiştiren İlahiyat Fakültesi’nin tüm hocalarına ve fedakâr ailelerinize teşekkür ediyorum. Sizleri de tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Tören fakülte öğrencilerinden Dilan Aslan’ın hazırladığı slayt gösterimi sonrası Doç. Dr. Tacettin Bıyık yönetiminde çalışmalarını sürdüren ilahi korosunun ezgileri ile devam etti.

Daha sonra hem üniversite genelinde hem de İlahiyat Fakültesi bazında birinci olan Zeynep Karaçor, ikinci olan Sümeyra Böçkün, üçünü olan Rümeysa Yılmaz Karadoğan; İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM)’nda birinci olan Hacer Arslan, ikinci olan Meral Tetik ve üçüncü olan Ayşenur Kılınç’a ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kubat tarafından verildi.

Tören toplu fotoğraf çekimi ve kep atma ile son buldu.

Bakmadan Geçme