İktidar Sözde Destek Paketlerinden Vazgeçsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüs önlem paketine ana muhalefetten büyük tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüs önlem paketine ana muhalefetten büyük tepki geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz açıklanan paketi “toplumun geniş kesimlerinin sıkıntı ve beklentilerine çözüm üretmekten çok uzaktır” diyerek eleştirdi. Kiraz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ İktidar tarafından 18 Mart‘ta açıklanan önlem paketi tam bir hayal kırıklığıdır. Bu paket hükümetin geniş kesimlerin sorunlarına karşı ne kadar duyarsız olduğunu ve sorunun ciddiyetini anlamadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Faaliyeti durdurulan 150 bine yakın işyerlerinin sahipleri, çalışanları ve onların ailelerinin ihtiyaçlarının nasıl karşılanıcağına yönelik hiçbir tespit ve çözüm yok. Virüs salgını nedeniyle evde kalmamız gerektiğini, birlik ve beraberlik içerisinde salgını yeneceğimizi her fırsatta yineliyoruz ancak söz konusu yasaklar işyerlerinin müşteri kayıplarına ve esnafın ciddi anlamda zarar görmesine neden oluyor. 
Hazine ve Maliye Bakanı damat  ise faturaların, kiraların nasıl ödeneceği, düzenleme ya da destek sağlanıp sağlanmayacağı sorularına rahatlıkla “böyle bir şey gündemimizde yok” diyor.
150 bin iş yeri sahibini en az iki çalışanıyla hesap edersek 500 bin kişiye tekabül ediyor. Kişilerin ailelerini de hesapladığımız zaman ortalama 2,5 milyon kişilik bir kitle faaliyeti durdurularak günlük yaşamlarını sürdürecek gelirden, harcama kabiliyetinden yoksun bırakılıyor. 
İktidar artık sözde destek paketlerinden vazgeçip icraatta bulunarak kara kara düşünen vatandaşı rahatlatmalı. Aksi taktirde ciddi bir ekonomik kriz kapının eşiğinde beklemektedir.” Dedi.

Bakmadan Geçme