• Haberler
  • Malatya
  • İkinci Dalga İçin Büyük Hazırlık Malatya Teknokent'ten Geldi

İkinci Dalga İçin Büyük Hazırlık Malatya Teknokent'ten Geldi

İkinci Dalga İçin Büyük Hazırlık Malatya Teknokent'ten Geldi

Patent başvurusu ve Marka tescili yapılan Stoneday®  dezenfektan kabini İnönü Üniversitesi Malatya Teknoparta geliştirilerek üretilmiştir.

Yurt içi ve Yurt dışında yoğun talep gören Stoneday®  dezenfektan kabini Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş ve Türk hekimler tarafında da destek verilmiş bir cihazdır. Bu cihazın tamamı Yerli ve Milli’dir.

Malatya’da yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösteren Arge yapan DNZ GRUP, 2. Dalga tehlikesini göz önünde bulundurarak Corona virüsle mücadele kapsamında 'Dezenfektan Kabini’nin seri üretimine başladı.

Virüslere karşı Yerli ve Milli Stoneday® Dezenfektan Kabini

Dnz Grup, Covid-19 salgını ile mücadele ve önleme çalışmalarında toplum sağlığını korumaya yönelik olarak Dezenfektan Kabini geliştirdiğini açıkladı. Ar-Ge süreci tamamlanan dezenfektan kabini kullanıma sunuldu. Salgınla mücadelede, alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekilen açıklamada, “İçinde bulunduğumuz zorlu salgınla mücadele sürecinde, toplum sağlığını korumaya yönelik etkili bir ürün geliştirdik.

Ar-Ge sürecini tamamlamış olduğumuz, dezenfeksiyon kabinimiz, insan yoğunluğunun fazla olduğu tüm okul, hastane, fabrika ve işyerlerinin giriş bölümlerinde ve benzeri tüm kamusal alanlarda kullanıma uygundur” denildi.

Koronavirüs: İkinci dalga ne zaman yaşanacak?

Dünyada salgın önlemleri gevşetilmeye başlanırken Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün hiçbir zaman yok olmayabileceği uyarısında bulundu. İkinci dalga endişeleriyse büyüyor. Hatta üçüncü dalga endişesi de.

Corona Virüs salgınının ülkemiz genelinde yayılımını önlemeye yönelik işletmelerin ihtiyaçlarına göre üretimi çeşitlilik arz etmektedir. İnsanların dezenfeksiyonu için üretilen hijyen sistemleri; tesise giren kişilerin kıyafetleri üzerinde oluşan zararlı bakterilerin dezenfekte edilmesini sağlayacaktır.

Bilim Kurulu üyesinden korkutan açıklama: İkinci dalga başladı diyebiliriz

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan Bilim Kurulu'nda görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, virüsün son hareketliliği hakkında açıklamalarda bulundu. Özlü, ''Belki de salgında ikinci bir dalganın başladığını varsayabiliriz" dedi.

Çalışma prensibi dezenfektan maddesinin su ile seyreltilerek püskürtülmesi prensibidir. Kısaca dezenfektanın su ile seyreltilerek nozul yardımıyla mikronlara parçalanarak püskürtülmesidir. 100 lt su ve dezenfektan seyreltisi ortalama 2500 kişinin dezenfektasyon işlemini gerçekleştirir. Dezenfektasyon işlemi direk insan vücudunu hedef aldığı için %99 oranında dezenfektasyon sağlar.

Ürün Avantajları

Tesislere girişlerde yapılan dezenfeksiyon işlemi ile tüm vücut yüzeyi dezenfekte edilerek maksimum hijyen elde edilmektedir.

Salgın hastalıklarla mücadelede ve önlenmesinde ileri düzeyde sonuç alınmaktadır.

Çok fonksiyonlu, farklı modüllerle çok kolay hat oluşturabilecek şekilde ergonomik olarak tasarlanarak ekonomik uygulama sağlanmaktadır.

İleri teknoloji ile geliştirilerek gerekli tüm kalite standartlarına ve analizlere uygun şekilde hijyen sağlamaktadır.

Belediye binaları, Kamu binaları, Üniversite, Eğitim kurumları, Otobüs durakları, Semt pazarları, Sağlık kurumları, Resmi daireler, Fabrikalar, Şehir meydanları, Fabrikalar, Konser Alanları, Festival Sahaları, Alışveriş Merkezleri, Oteller, Köy Meydanları, Okullar, ​Piknik Alanları, Tüm Halka Açık ve Meydanlar, Miting Alanları, Tren İstasyonları, Otobüs Terminalleri, Dolmuş / Metrobüs / Metro Duraklarında KORONA VİRÜSE karşı alınabilecek pratik çözümdür.​ Kalabalığın yoğun olduğu mekanlarda Stoneday® dezenfektan kabini tercih edilmesi doğru bir seçimdir.

METATAG – ETİKETLER:

Malatya teknokent dezenfektan kabini, 2.dalga hazırlık, stoneday dezenfektan kabini, yeni dalga olacakmı

Bakmadan Geçme