İhracatçılar Birliklerinden Başkan Gürkan'a Ziyaret

Ege İhracatçılar Birliği Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz ve beraberindeki heyet Malatya Ticaret Odası Başkanı Ramazan Özcan

Ege İhracatçılar Birliği Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz ve beraberindeki heyet Malatya Ticaret Odası Başkanı Ramazan Özcan ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, kayısı ve özellikle kuru kayısı ticareti konusunda istişarelerde bulundular. 
Ziyaret sırasında konuşan Ege İhracatçılar Birliği Sektör Kurulu Başkanı Osman Öz, amaçlarının ihracatçılar olarak üretimin daha sağlıklı, kolay ve ürünün değerini artırmak olduğunu söyledi. Sektör Kurul Başkanı Osman Öz, “Yıllardır gelip gidiyoruz.  Amacımız üretimin daha sağlıklı, daha kolay yapılmasını sağlamak ve ürünün değerini artırmak. Biz ne kadar kaliteli ürün alırsak, biz de onu daha iyi temizleyip ve daha iyi gönderirsek bu şekilde ürünün değerini de artırmış oluruz. Dolayısıyla memleketin kalkınması ihracattan geçer. Bizde elimizden geldiği kadar katma değer ilave edip, daha yüksek fiyatlara bu ürünü satmaya çalışıyoruz. Burada kuru meyve sektörüyle ilgili Malatya Ticaret Borsası ile birlikte hepimiz destek verdiğimizi belirten pankartlar yapacağız. Bu çalışmada Büyükşehir Belediyesi’nin ismini de görmek isteriz, Malatya Valiliği’ni de görmek isteriz” dedi. 
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise, ihracatçılar olarak amaçlarının ülkeye ihracat yaptırmak olduğunu ifade ederek, “Burada hepimiz ihracatçıyız. Hepimizin amacı ülkeye ihracat yaptırmak. Kuru kayısı üzerine ciddi anlamda çalışmamız gerekiyor. Bu tür toplantılar ve bu tür etkinliklerde özellikle sizlerin de desteğiyle çok daha faydalı duruma gelecek” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise kayısının çok önemli ve ekonomik bir ürün olduğuna değinerek, “Kayısı hem Malatya için hem de ülkemiz için önemli bir ürün. Dünya kuru kayısı ticaretinin yaklaşık yüzde 80’i Malatya’da üretildiğini ve ihraç edildiğini düşünürseniz ve başka alternatifi de çok kısıtlı olan bir meyve türü olduğunu düşünürseniz bu meyvenin türevsel anlamda, besin anlamında, gıda anlamında, ambalaj anlamında çeşitlendirilmesinden yanayız. Biz çiftçimizin heder olamaması noktasında da borsamızın da ortak olduğu lisanslı depo ve Malatya’ya yakışır hem de dünyaya yakışır Dünya Kayısı Ticaret Merkezi yatırımları gerçekleştirdik. Bir taraftan da Eski Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüştük kayısının besin, gıda, ambalaj olarak çeşitlendirilmesi ve kayısının sanayi ürünü olarak türevlendirilmesi noktasında biz burada bir yer aldık. Oranın da bir entegre tesisolarak yapılması noktasında çalışmalar devam ediyor. Sizlerin de bu konuda görüş ve düşünceleri varsa onları da değerlendiririz” diyen Başak Gürkan, tarımla ilgili sulama, sondajlar, kanallar, barajlar, göletler ile ilgili çalışmalardan da bahsederek, tohum, fidan ve fide dağıtımları açısından Büyükşehir Belediyesi olarak çok büyük çalışmalar yapıldığını söyledi.
Başkan Gürkan,  “Biz hem çiftçimizin hem vatandaşımızın hem tüccarımızın sağlıklı, huzurlu bir ortamda hareket etmesi noktasında yoğun bir çalışma içeresindeyiz. Borsa başkanımız da bu konuda bizim paydaşımız olarak hakikaten her konuda gayret gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Sizleri de burada misafir etmekten ve ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu Malatya ziyaretinizin sizlere ve Malatya’mıza faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme