Huzurevleri ve Bakım Merkezleri Platformu Kuruldu
Daha önce Bakım Sigortası Kanun Tasarısı Taslağı için TBMM'ye giden Shu Hakan Berktaş bu defa Sosyal Hizmet Kurum ve Kuruluşları Meslek Odası'nın kurulması için
Daha önce Bakım Sigortası Kanun Tasarısı Taslağı için TBMM’ye giden Shu Hakan Berktaş bu defa Sosyal Hizmet Kurum ve Kuruluşları Meslek Odası'nın kurulması için TBMM'nin 2.kez yolunu tuttu. Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı Hakan Berktaş, amaçlarının hizmette, uygulamada, pratikte yaşanan sorunları dile getirmek, bu sorunların neden ve nasıl oluştuğu konularında rehberlik yaparak çözüm yolları bulmak olduğunu söyledi.
HUZUREVLERİ VE BAKIM MERKEZLERİ PLATFORMU KURULDU
Sosyal Hizmet Kurum ve Kuruluşları Meslek Odası'nın kurulması için ikinci kez TBMM’nin yolunu tutan Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı, Shu Hakan Berktaş, yoğun bir tempoda sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi. Hakan Berktaş amaçlarının hizmette, uygulamada, pratikte yaşanan sorunları dile getirmek, bu sorunların neden ve nasıl oluştuğu konularında rehberlik yaparak çözüm yolları bulmak olduğunu söyledi. Berktaş TBMM görüşmeleri öncesinde şu bilgileri verdi: "Şu an Türkiye’de faaliyet gösteren Özel Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezleri ile Özel Engelli Bakım Merkezleri alanda yaşanan sorun ve sıkıntılar noktasında çözüm yolu bulunmasına çok fazla katkı sağlayamıyor, ayrıca mesleki disiplin ve standartların oluşturulması konusunda da yetersiz kalınıyor. Mesleğe dair iç denetim sistemi olmadığı için çözüm üretip, projelendirip, uygulamaya sokacak bir alt yapı, bir iletişim mekanizması da oluşamamış. İşte tüm bunları gözlemleyerek bir platform oluşturmaya karar verdik, bir çatı altında hareket etmenin karşılaşılan sorunlarla baş edebilme gücünü arttıracağını biliyoruz. Bu platform rehberliğinde kurumlarımız kendi arasında paylaşımlarda bulunurken, çözümler noktasında denetleme yetkisi olan bakanlık ve il müdürlükleri ile de konsensus oluşturalabilecek. Platform ile; bağlı üyeler arasında iletişim köprüsü kurulacak, birbirleri ile tanışması ve dayanışması sağlanacak, mesleğin iyileşmesi, gelişmesi ve standartlarının oluşması mümkün olacak, meslek ve hizmet eğitimleri yapılacak, kurumların, kuruluşların ve burada çalışan meslek elemanlarının sorunlarının çözümünde daha hızlı hareket edilecek, meslek gruplarının alanını geliştirmek için yeni projeler hazırlayıp uygulamalar yapılabilecek, platformda geliştirilen projeler, önerilen kanun teklifleri, resmi makamlarca ilk elden direkt olarak muhatap kabul edilecek, böylece mesleklerin ve kurumların gelişmesi hızlanacak. Tüm bu fayda ve kazanımları elde etmek için TBMM'deki sunum çalışmalarımız devam ediyor, ülkemiz için yakın gelecekte büyük bir sorun olarak karşımıza çıkacak bu alanda kurtarıcı görev üstlenen meslektaşlarımız ile kurum ve kuruluşlarının daha disipline hareket ederek toplumsal faydayı arttıracak olmasının gözardı edilmeyeceğini, dikkate alınacağını düşünüyoruz. Şu an İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerdeki bir çok Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi ile Özel Engelli Bakım Merkezi bu platforma katıldı, sayı hızla artıyor."