Hikmet Karaman Alınan Karara Çıldırdı

Hikmet Karaman Alınan Karara Çıldırdı

ASpor'da yayınlanan "Son Sayfa" proğramına katılan Hikmet Karaman, dikkat edilmesi gereken hususların olduğuna vurgu yaptı.

"Onların tek derdi var oda para"

Karaman, "Şuanda hiçbir ülke yok ki bir tarih verebilsin. Hollanda'nın ne yaptığını biliyorsunuz. Almanya'da da bazı takımların antrenmanlara başladığı yönünde haberler veriliyor. Ama onlar antrenman değil ki. Oyuncular arasında 8-10 metre mesafe var ve antrenman yapılıyor deniliyor. Bu bir antrenman değil, göstermelik şeyler. Şimdi bizim burada devletimiz var, bilim kurulunun alacağı kararlar var. Federasyon ve kulüp başkanları var. Ama bu hastalığın kökünü kazımadan müsabakalara başlayamazsınız. Bu mümkün değil. UEFA'nın konuşmalarına bakmayın siz. Onların tek derdi para. O zaman hadi oynatsınlar Şampiyonlar Ligini ve Avrupa Ligini" dedi.

"Böyle bir şey olamaz"

Bilgiye doğru ulaşmak ve doğru kullanmak gerektiğini söyleyen Hikmet Karaman, "Maalesef bunu yıllardır yapamıyoruz. Futbol tabi ki oynasın. Yani şunu mu diyelim. Maçlar oynansın ve seyirciler alınmasın, maçlar evlerde takip edilsin. Böyle bir şey olabilir mi ya. İnsan sağlığını kimse tehlikeye atamaz. Maçlar, insan sağlığı açısından seyircisiz oynanacak ama futbolcular sahada birbirine yakın olacak. Böyle birşey olamaz. Futbolcu antrenmanda yan yana, maçta yan yana. Yere düşüyor, tükürüyor ve dokunuyor, ikili mücadele var, baraj kullanacaksın. Bunlara dikkat edilmesini oyuncudan nasıl isteyebiliriz ki? İnsanlar korkusundan eve çıkmadan nasıl maçları oynatabilirsiniz? 

"Kararı Komik Buluyorum"

Oyuncuların çoğunun yurtdışında ailelerinin yanında olduğunu söyleyen Karaman, "Belki bazı yabancı oyuncular geri gelmeyecek. Bazı oyunculara gitme dememize rağmen özel uçak tutup yurtdışına gitti. Bu oyuncular, sağlık ortamı oluşmadığı için ben gelmem derse eğer ne yapacaksınız? Olağanüstü durumlar yaşıyoruz ve böyle bir durumda maçların oynanması için tarih verilmesini komik buluyorum" diye sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: SPOR44.COM

 

Bakmadan Geçme