Hepimiz bu toprakların insanıyız. Paylaşımcı olalım

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert:

Battalgazi İlçesi Hısartepe Mahallesi’nde devam eden içme suyu çalışmalarını inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bir mahallede 10 mahalleye yetecek su var, bitişik komşu mahallede hiç su yok. Suyu olan, suyu olmayan komşuna su vermiyor. Burada paylaşım noktasında sıkıntılar yaşanıyor.  Hepimiz bu toprakların insanıyız. Paylaşımcı olalım” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içme suyu altyapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Battalgazi İlçesi’ne bağlı Hisartepe Mahallesi’nde içme suyu altyapısı yenileniyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve Hisartepe Mahalle Muhtarı Mustafa Çitil, çalışmaları yerinde incelediler.
İçme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Hisartepe Mahalle Muhtarı Mustafa Çitil, konuyu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ilettiklerini söyledi. Başkan Gürkan’ın alt ve üstyapı konusunda hassasiyetini bildiklerini kaydeden Muhtar Çitil, “Yıllardır içme suyu sıkıntısı çekiyorduk. Sularımız yetmiyordu. Durumu Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ilettik. Sağ olsun kendileri gerekli talimatları verdi. MASKİ Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına başladı. Bizleri sağlıklı içme suyuna kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Sedat Kabakaş, “Battalgazi İlçesi Hisartepe Mahallesi’nde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buranın ciddi anlamda içme suyu sıkıntısı vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları ile burada incelemeler yaptık. İhtiyaç dâhilinde proje hazırladık. Çalışmalara hızlı bir şekilde başladık. Ana isale hattı inşa edip, şebekeyi yenileyeceğiz. Bölgedeki suyun içilebilirliği ile ilgili sıkıntılarımız vardı.   Bunu da çözüp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Burada yeni yaptığımız sondajdan faydalanarak bu sıkıntıyı çözüme kavuşturacağız. Bize imkanlar sunup çalışmalarımızın hızlanmasına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

MERT: ALLAH’IN VERDİĞİ KULDAN ESİRGENMEZ 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, alt ve üstyapı ile alakalı maddi kaynak bulma adına gecesinin gündüzüne kattığını belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, kendilerinin de bu noktada çok yoğun bir şekilde Malatya genelinde çalışma yürüttüklerini kaydetti. 2022 yılı içerisinde aciliyet arz eden bölgelerde sorun bırakmayacaklarını ifade eden Mert, “Hisartepe’nin suyu çok sağlıklı değildi. Yıllardır burada problem yaşıyorduk. İncelemeler sonucunda burada bir sondaj çalışması yaptık. Yaklaşık 10 litre suyumuz var. İnşa ettiğimiz isale hattıyla suyu Hisartepe Mahallesi’ne ulaştıracağız.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın destekleriyle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya’nın tamamına su ulaştırıyoruz.  10 köye yetecek kadar su temin ediyoruz. Ancak; paylaşma noktasında sıkıntılar çıkıyor. Bir şekilde bunu aşmamız lazım. Hepimiz bu toprakların insanıyız. İnşallah bizden sonraki nesil bunu aşar. Allah’ın verdiği, kuldan esirgenmez. Maddi imkânların zorluğuna rağmen sağlıklı suyu vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.  Malatya genelinde yaşadığımız bu sıkıntı için vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a verdiği maddi manevi desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi. 
 

Bakmadan Geçme