• Haberler
  • Malatya
  • Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de her gün ortalama 130 kişi şehit oluyor

Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de her gün ortalama 130 kişi şehit oluyor

Gazze'de yapılan soykırım ve vahşete dikkat çeken Malatya'daki hekim ve sağlık çalışanları, son 10 ayda Gazze'de şehit sayısının 40 bini geçtiğini ve bunlardan 17 bininin çocuk, 11 bininin ise kadın olduğuna vurgu yaptılar.

İşgalci siyonistlerin Gazze'de yaptığı soykırıma karşı Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları tarafından her hafta düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" eylemi 40'ıncı haftasında da devam etti.

Malatya'da "Hekimler, sağlık çalışanları terör soykırım ve işgale karşı yürüyor" sloganıyla siyonist işgal rejiminin Gazze'de Şeridi'nde 314 gündür yaptığı soykırım tel'in edildi.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde son buldu.

Burada kitle adına basın açıklamasını Dr. Fuat Zengin okudu.


Zengin, "Gazze topraklarında devam eden soykırım niteliğindeki katliamların üzerinden üç nesil geçti. Kuşaktan kuşağa kan, gözyaşı ile birlikte cesaret ve fedakârlık da taşındı. Adeta şeref ve onurun timsali bu topluluğa karşı 7 Ekim'den bu yana tam 314 gündür işgalci israil ordusu ve işbirlikçileri soykırım ve katliamlarına devam etmektedir. Siyonist zalimler ‘emzikli bebekten ak saçlıya kadar’ nefes alan her canlının katledilmesini kendilerine hak görmektedir. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler ise onları alkışlar eşliğinde ülkelerinde ağırlamış, zulme açıktan destek vermiş, insan hakları ve medeniyet iddiaları konusunda ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır." şeklinde konuştu.   

"Gazze'de her gün ortalama 130 kişi şehit oluyor"

Son 10 ayda Gazze'de her gün ortalama 130 kişinin şehit edildiğine dikkat çeken Zengin, şöyle devam etti:

"Toplam şehit sayısı 40 bin kişiyi geçmiş durumda. Bu sayının 17 bini çocuk ve 11 bini kadın teşkil ediyor. Artık sayıların herhangi bir şey ifade etmediği, vicdanların köreldiği bu utanç verici durumu izah edecek kelime kalmadı. Biz, zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak dünya devletlerinin üç maymunu oynadığı bu azgın topluluğun kötülüklerine karşı duruşumuzu bugün yeniden ve daha kuvvetle yenilemek istiyoruz."

"Hepinizi aktif boykot hareketine katılmaya davet ediyoruz"

Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteklerini ortaya koyacaklarına vurgu yapan Zengin, "Zira zulme karşı ve engel olmak bu dünyada evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Dün olduğu gibi bugün de israil’i kınadığımızı ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Hepinizi aktif boykot hareketine katılmaya davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

"Zulme sessiz kalan zulme ortaktır!"

Zengin, son olarak, "Zulme sessiz kalan zulme ortaktır! Ne mutlu sözü dinleyip en güzeline kulak verenlere! Ne mutlu zulme engel olmak için çağrıya koşanlara! Meydanları pehlivansız bırakmayanlara! Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze’ye ve onurlu ve hür insanlarına selam olsun... Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" dedi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme