Hekimhan'da neler oluyor?

Vatandaş isyan ediyor 'Hekimhan'ın kaderiyle oynamayın'

   Geçtiğimiz hafta sonu  Hekimhan Belediyesi tarafından düzenlenecek olan basın toplantısının iptal edilmesinden sonra İlçe halkı tarafından  haber merkezimize ulaşan şikayet ve iddialar her geçen gün artıyor
     Programa saatler kala 'Belediye Başkanı Turan Karadağ'ın Amcası oğlunun vefat ettiği’’ bilgisi üzerine iptal edilen program ilçe halkı tarafından  tepkiye yol açtı. Amcasının oğlu Vefat Etmediği gibi,
    Edindiğimiz bilgiye göre, 9 meclis üyesinin yapılan imar planına  red oyu verdiği  halde, onaylanmış gibi gösterilerek , Büyükşehir imar komisyonundan onay alınmış ve iddiaya göre 2 kişiye büyük rant sağlanmıştır. Arsası olan bu şahıslara  7 kat müsade verilmiş olduğu, ancak  o alanın kesin olarak tarım alanı olduğunu iddia eden İlçe halkı’nın , bu haksızlık karşısında hiç bir siyasi ayrım yapmadan bu haksızlığa karşı gereğinin yapılması için hukuk mücadelesini başlattıkları gelen bilgiler arasında .
    Yeni adil bir imar planından yana olduğunu , her geçen gün ilçede kutuplaşmanın görüldüğünü ve adeletsiz yönetim anlayışının Hekimhan’a zarar vereceğini düşünen ilçe halkının sesini duyurmak için , basın toplantısı yapılacağı gün toplanmaya başladığının  görülmesi üzerine yetkililer tarafından programın iptal edildiği iddia ediliyor.
    Her ne sebeple olursa olsun, vatandaş ile basın arasına set çekilemez. Basının öncelikli görevi haber noktasında kamuoyunu bilgilendirmek , vatandaşın haber alma hakkını savunmaktır. Vatandaş her konuda basına rahatlıkla ulaşabilir ve bilgi alışverişi sağlanır. Haber merkezlerine gelen şikayet ve bilgiler değerlendirilerek ilgili konuda gerekli çalışmalar yapılır ve kamuoyu bilgilendirilir.
İddiaya konu olan şikayetlerin takipçisi olacağız.

Basın mesuplarına aynı dakika içinde gelen  SMS


HABER: FİLİZ YAVUZKURT
 

Bakmadan Geçme